Futóvilág

Mindennap csinálod, és formában tarthat, mi az?

Ajánló

Vannak napok, amikor minden összejön.  Munka, gyerek, család, ügyintézés, stb. Edzened kéne, de mikor. Így sem kell lemondanod a testmozgásról. Mondok egy módszert.

Sétálj!

Ha tömegközlekedést használsz, szállj le egy-két-három megállóval korábban, és sétálj haza. (Ez akkor igazán hatékony, ha távolsági busszal jársz:). A sétád legyen tempós, ne legyen városnéző feelingje.

A munkahelyeden ne a liftet, hanem a lépcsőt használd. Nyilván nem éred el az intervall edzés szintjét, azonban, ha kellő sebeséggel haladsz, a zsírégető zóna magasságába feltétlenül eljuthatsz.

Ha telefonálsz, vagy ügyet intézel, és van rá mód, állj fel a géptől, és járkálj. Ez nem csupán a napi lépésszámnövelésben, hanem a gerinced egészségének megőrzésében is segítségedre lesz.

Sétálás, mint lelkiismeretfurdalás űző?

Ha valamiért úgy érzed, nincs erőd futni, válaszd a sétát. Arra figyelj, hogyha lehet, dupla annyi ideig sétálj, mint ameddig futni szoktál. Persze ne ettől várd a fejlődést, de ha minden kötél szakad, ez is megteszi, és  anap végén jó érzés lesz rápillantani a lépésszámlálóra.

Eredeti innen Érkezett: Futótárs Főoldal

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb