Futóvilág

Mi jelzi, hogy ideje új futócipőt venned?

Ajánló

Matt egy futó / apa / férj New Jersey-ből. A TheRunnerDad.com webhelyen túl időnként cikkeket ír más blogokhoz és webhelyekhez is. Nappal informatikus, szenvedélye a futás, az utazás és a fotózás.

A futócipő pozitívan és negatívan befolyásolhatja az edzést. Soha nem rossz ómen, ha a legtöbbet hozod ki a cipődből, főleg, ha nem olcsó darabról van szó, de a túl hosszú ideig ragaszkodsz egy rossz cipőhöz, az káros lehet számodra. Számos jel utal arra, hogy új futócipőre lenne szükséged, amelyekre érdemes figyelned.

Az eltelt idő

A futócipők hasonlóak az autóhoz – minél több kilométert pakolnak bele tesznek, annál közelebb kerül a lecseréléshez. Az autóhoz hasonlóan az is, hogy milyen gyorsan kell új futócipőt venned, attól függ, hogy milyen gyakran használod és milyen típusról van szó. Általában, amikor eléri a 500 – 700 kilométert, ideje vásárolni egy újat.

Ha érzed, hogy kényelmetlen

Nyilvánvaló jel, hogy új futócipőkre van szükséged, ha a viselése közben kellemtelenséget érzel. A futócipők egyre kényelmesebbé váltak, mindenféle lábboltozathoz alkalmazkodnak szinte, szóval nem szabad, hogy fájjon benne a lábad. Ha futás után fájdalmaid vannak, vagy hólyagokat netán égési sérüléseket észlelsz, irány a következő szakbolt.

Romló minőség

Az utolsó jel valószínűleg a legegyszerűbb. Ha a cipőd futófelülete kopott, esetleg kilyukadt a teteje, akkor a legjobb, ha búcsút veszel tőle. Mivel könnyű megszokni a régi futócipődet, akár választhatod ugyanannak a márkának az újabb változatát is.

A minőségi futócipő hatalmas változást hozhat a teljesítményben és a futás élvezeti értékében. És ez a legfőbb, amiért csinálod, nem igaz?

Forrás

Ajánló

A FutótárShop bajnokai

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

'Fel a tetejéhez' gomb