Barion Pixel
Tudástár

Mi az a Max. futás?

Ajánló

A Max. futás rövid távon (nagyjából 200 méterig) “ami a csövön kifér” fogalmát jelenti. Rendszerint a 200 méternél magasabb távokon nem lehet fejet előrehajtva szó szoros értelemben véve folyamatosan a legnagyobb sebességen futni egyszerűen taktikai szempontból sem, hiszen kellenek az erőtartalékok a futás végére is.

Max futás esetén a pulzus bőven átlépi a maximális pulzushoz viszonyított 90%-os értéket. A futó maximális terhelésnek teszi ki a szervezetét. Hosszabb táv esetén a futás végére mindenképpen.  Az oxigénfelvétel maximumra tör, a légzés szaporává válik, az izmok zsibbadni kezdenek. A futó az anaerob zónába lép, ahol maximálisan 1 percig képes tartózkodni. Utána kénytelen lesz lelassulni megadva magát a szervezete igényeinek.

Ezt el lehet érni versenyen, illetve edzéskörülmények között is felmérés vagy résztávos edzés keretén belül.

>>>> Hasznát vennéd egy MOTIVÁLÓGÉPEZETNEK? Katt ide! <<<<
Ajánló

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb