Tudástár

Mi az a Max. futás?

Ajánló

A Max. futás rövid távon (nagyjából 200 méterig) “ami a csövön kifér” fogalmát jelenti. Rendszerint a 200 méternél magasabb távokon nem lehet fejet előrehajtva szó szoros értelemben véve folyamatosan a legnagyobb sebességen futni egyszerűen taktikai szempontból sem, hiszen kellenek az erőtartalékok a futás végére is.

Max futás esetén a pulzus bőven átlépi a maximális pulzushoz viszonyított 90%-os értéket. A futó maximális terhelésnek teszi ki a szervezetét. Hosszabb táv esetén a futás végére mindenképpen.  Az oxigénfelvétel maximumra tör, a légzés szaporává válik, az izmok zsibbadni kezdenek. A futó az anaerob zónába lép, ahol maximálisan 1 percig képes tartózkodni. Utána kénytelen lesz lelassulni megadva magát a szervezete igényeinek.

Ezt el lehet érni versenyen, illetve edzéskörülmények között is felmérés vagy résztávos edzés keretén belül.

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb