Fejlődni szeretnékFutás kezdőknek

Helyben futás otthon | 30 perces „megúszós” edzés

Ajánló

Helyben futás otthon is fejleszthet valamilyen szinten. Ezért készítettem egy videót, ami afféle kiegészítő tréningnek illik be. Természetesen nem válhatja ki a hosszúfutásokat, de a semminél mindenképpen több.

Helyben futás otthon

Bő 30 perces edzésprogram, ami akár „megúszós” is lehet, ha kinn rossz az idő, vagy nincs időd kimozdulni, mert sietned kell valahova. Ahogy látod, elég hozzá kb. 1 m2 hely, és kipipálhatod a lelkiismeret furdalást. Arról nem beszélve, hogy maga ez a mozgás igen hasznos is lehet. Kezdőként akár fejlődhetsz is tőle.

Nézd meg a következő videót, vagyis inkább töltsd be többször vagy mentsd el magadnak, vetítsd ki a tévédre vagy a laptopodon töltsd be, és csináld velem a gyakorlatokat.

Persze akkor sem lennék szomorú, ha feliratkoznál a Youtube csatornánkra, mert temérdek hasznos videóval készülök neked hétről – hétre.

futas

A helyben futás fejleszt?

Rövid válaszként azt lehetne mondani, hogy az az intenzitástól függ. Ahogy a videóban is láthatod könnyű futást is imitálhatsz helyben kocogással, azonban ha belecsempészel extra mozdulatokat akár lábfelkapásokat, magastérdemelést, sarokemelést, sprintelő másodperceket, akkor az igen intenzívvé teszi a mozgást.

Kezdőként természetesen nincs szükség komolyabb megterhelés kierőszakolására magadból. A videóban szereplő gyakorlatsor erre különösképp tökéletes. Pont annyi terhelést viszel bele, amennyi szükséges. Kellő pihenőidőkkel operálhatsz, és mivel sorozatokat csinálsz, így bármikor megállhatsz, ha túl soknak tűnik a terhelés.

Helyben futás: A megúszós edzés

Ez az edzésprogram akkor is jó szolgálatot tehet, ha úgy alakult a napod, hogy nincs időd kimenni, elmenni a futóhelyedre, hanem otthon kell(ene) maradnod, és nem akarsz lelkifurdalással küszködni, amiért kimaradt az edzés.

Ugyanezen okokból működhet a fenti program, ha cudar az időjárás, és nagyobb kockázatot jelentene, ha kimennél edzeni, mintsem benn maradni. A terem nem opció, és lehet, fölösleges is elcaplatni odáig, így maradhat az otthoni helyben futás megoldás.

Bármi is legyen az okod, feltétlenül biztatlak, hogy pipáld ki vele az edzést. Ha túl kevésnek tűnne, simán duplázd meg egyazon alkalommal.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb