Fejlődni szeretnékFutás FogyásFutóvilágTudástár

A Flow érzés

Ajánló

Egy sportoló legyen az amatőr vagy profi, mindig keresi az új izgalmakat, tervez és célokat tűz ki.

Az örök kérdés. Mi az a pont amikor már a teljesítőképességünk határát súroljuk. Tudunk-e még ennél is többet és mi lehet a komfortzónánkon túl?

Engem mindig izgalommal tölt el egy olyan táv leküzdése vagy egy olyan helyszín megfutása, ami még ismeretlen számomra.

Segít motiváltnak maradni az alapozás időszakában is.

futas

Amikor az ember életében megváltoznak a körülmények, nagyon nehéz ugyanolyan intenzitással folytatni a felkészüléseket, mint korábban. Legyen szó egy betegségről vagy akár magánéleti problémákról. Sajnos novemberben nálam is közbeszólt a covid, így vissza kellett vennem az edzések gyakoriságából.

Már nagyon hiányzott a hosszú futás, ezért ahogy visszanyertem az erőmet, kitaláltam egy olyan cél megfutását, amit korábban még sohasem teljesítettem. Gyöngyös-Kékes-Gyöngyös.

Korán indultam, még pont időben elkaptam a turista mentes időszakot. Csak én voltam és a Mátra. Több útvonalon is fel lehet jutni Kékesre, én egy vegyes szakaszt választottam. Az első felében a biciklis úton mentem Mátrafüredig, majd rátértem Sástó felé az erdei útra. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzám, szinte végig esett az eső, egészen Mátraházáig.

A havas táj helyett csak sár és latyak fogadott, ami miatt csalódottságot éreztem. A cipő megválasztása sem sikerült a legjobbra, így kénytelen voltam Sástót elérve a műúton folytatni az utamat. Ahogy rákanyarodtam Mátraháza után a Kékesre vezető szakaszra, mintha egy másik világba csöppentem volna.

Bepillantást nyerhettem egy picit a télbe. A hófödte táj látványa kárpótolt az előtte lévő 15 kilométeres emelkedőért, és olyan euforikus érzés kapott el, ami elhozta az igazi Flow élményt. Minden futó erre a tapasztalásra vágyik, amikor nem nézed milyen tempóban, milyen nehézségek árán tetted meg az utadat, egyszerűen csak élvezed minden percét.

Ebben a felfokozott hangulatban futottam tovább visszafelé, minden lépés boldogsággal töltött el.

Az ilyen helyzetekben értjük meg igazán, mit is jelent a rendszeres sport az életünkben.

Amikor beérsz a célba, vagy sikeresen teljesíted az edzésedet, nem számít mennyire volt nehéz. Nem számít mennyit küzdöttél érte, csak az az érzés, hogy ez már a tiéd és senki sem veheti el tőled…

Egy versenyből csak annyit tudsz kivenni, amennyi munkát előtte belefektettél a felkészülésedbe.

Ez a siker kulcsa.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb