Tudástár

Mi az a teljesítmény diagnosztika és miért hasznos?

Ajánló

A teljesítmény diagnosztika több szempontból is hasznos a futók számára. Az egyik a legalapvetőbb, hogy biztonságban edzhess. Mivel a diagnosztika az általános kardiológiai kivizsgáláson túl (ha ott minden rendben találnak) terheléses vizsgálatot is magában foglal, magabiztosabban edzhetsz tudva, hogy az egészségeddel minden rendben van.

A másik előnyös oldala, hogy a terheléses vizsgálatnál kiderül, hogy hogyan is alakulnak a te személyes pulzuszónáid. Így például Dynostics VO2 max mérésre is sor kerül, ami a maximális oxigénfogyasztást méri. Meghatározható az a pulzusszám, amikor az aerob folyamat átmegy anaerobba. (A fáradtsági szintedtől függően). És így tudni fogod, hogy mikor melyiket kell alkalmaznod, milyen pulzusszámot kell elérned vagy milyen pulzusszámon kell tartanod magad az adott edzési cél eléréséhez. Például fogyás, edzettségi állapot növelés.

Az általános állapotfelméréses változatot mindenképp érdemes elvégezni évente egyszer a biztonságos edzés érdekében.

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb