Félmaratonra készülök

Heti Hány kilométer kell egy stabil Félmaratonhoz?

Ajánló

Attól függ, kit kérdezel. Én azonban azt mondom, hogy első a biztonság. A Félmaraton stabil teljesítéséhez szükséges az alapos felkészülés. Nézd meg az alábbi videót vagy olvass tovább.

Ahhoz, hogy teljesen magabiztosan állhass a rajthoz, célszerű rendesen felkészülnöd. Véleményem szerint ez azt jelenti, hogy heti szinten legalább 45 kilométert futsz. A tempó nem számít. Ha a felkészülés elején tartasz, ne foglalkozz az idővel. Próbáld meg élvezni a megtett távokat, haladni az úttal. Ne legyen más célod, csak lépésről – lépésre haladni.

Lényeges az edzéseid hossza. Ki kell számolnod előre, hogy milyen ritmust szeretnél futni, és azzal mennyi ideig tart majd a félmaraton teljesítése. Erre azért van szükség, mert minimum az így kikalkulált idő 2/3-át töltsd el edzéssel. Tehát. Ha 2 óra lenne a célidőd, akkor legalább másfél órás edzéseket tarts hetente egy alkalommal. Ez a felkészülés utolsó 2-3 hónapjában legyen így. Ez az “egybe mozgás” bármilyen más kardió is lehet. Azért van rá szükség, hogy hozzászoktasd magad a hosszabb ideig tartó igénybevételhez.

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb