Fejlődni szeretnékFutás FogyásFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

UB függőség megkezdődött!

Ajánló

Kezdjünk az elején!

Megismerkedésünk, és szerelmünk kezdete. Az UB (UltraBalaton), egy ultrafutó verseny, ahol Magyarország legnagyobb tavát futjuk körbe, megszakítás nélkül. Egész hétvégés programra kell számítani, ilyenkor a Balaton megtelik futóbolondokkal, és minden a sportról szól. Lehetőség van egyéni megmérettetésre, az általam csupán vasembereknek tartott futók számára, illetve csapatok is részt vehetnek különböző felosztásban.

Gyönyörű környezet, rengeteg kiállító, támogató szórakoztatja a résztvevőket. A hangulat elképesztő, a szervezők mindent bevetnek annak érdekében, hogy tényleg emlékezetes maradjon ez a verseny az indulók számára. 16. alkalommal rajtolt el Magyarország egyik legnépszerűbb közösségi sporteseménye, ahol egy 211km-es megmérettetés várta a futókat.

Én bevallom nem vettem korábban részt hasonlóban, mert itt 8 fős csapatokban indultunk, és 21 órán keresztül folyamatosan váltottuk egymást. Megszoktam az egyéni versenyeket, pályafutásom alatt, csupán 1-2 eseményen vettem részt váltóban, de ez a hangulat és élmény, amit kaptam a hétvégén meghatározó lett számomra.

futas

Teljesen mást kapsz a csapatversenytől. Tudod, hogy nem magadért futsz, mert várnak, és számítanak rád. Hiába fáradsz el, és hiába kap el többször is a holtpont, nem adod fel, mert az nem lehet opció. Van egy kedvenc idézetem, ami többször is eszembe jutott futás közben. Talán a nagyszerűsége, pont az egyszerűségében rejlik.

A csapatban nincs olyan, hogy „én”, a csapat győzelmének viszont része.

Bevallom idén nem terveztem ilyen típusú megmérettetést, de az élet úgy hozta, hogy felkértek az egyik tag helyére, aki sajnos nem tudott részt venni a versenyen. Nagyon jól döntöttem, hogy elfogadtam, és köszönöm a lehetőséget itt is. Amióta sportolok picit szentimentálisabb lettem, és ilyenkor örömmel tölt el, amikor látom mennyien élvezik, és rendszeresen űzik kicsiny országunkban, ezt a remek sportot. A futás mentálisan, és fizikálisan is erősít. Ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobb mozgásforma.

Amit még szeretnék kiemelni, az a különböző váltópontokban tartott minibulik nagyszerűsége. Teljesen visszahoztak az életbe, és újult erővel folytathattam a következő szakaszokat. A segítők mindenhol kedvesen fogadtak minket, és még hajnalban is kitartóan szurkoltak nekünk, biztatták a versenyzőket.

Az alapítók 2007-ben egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. A résztvevők létszáma akkor összesen 200 fő volt. Ez mára teljesen kinőtte magát egy hatalmas közösséggé. Idén több ezer futó állt a rajthoz, és teljesítette sikeresen ezt a nem mindennapi megmérettetést. Vannak olyan rendezvények az életemben, amik első kipróbálásra szerelemmé váltak… azt hiszem az UB is elnyerte ezt a címet. Ki merem jelenteni, hogy az egyik kedvenc futóversenyemmé avanzsálta magát.

Fussatok Bolondok!

Fuss 20 percig, és jobb lesz a közérzeted. Fuss még 20 percig, és lehet, hogy elfáradsz. Tegyél hozzá 3 órát, és minden tagod fájni fog, de fuss tovább, megéri: olyan élénk színekben fogod látni a világot – sőt hallod és ízleled is -, hogy korábbi élményeid fakónak tűnnek majd mellette.

Scott Jurek

Búcsúzóul, a futás egy életforma, megszállottság és örömforrás egyben. Aki űzi, az pontosan érti miről is beszélek. Aki pedig nem ismeri, annak ajánlom, hogy legalább egyszer próbálja ki!

Futásra Fel! Edzésre Fel!

 

 

 

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb