Tudástár

Mi az a Panoráma kör?

Ajánló

A Panoráma kör a Balboa körhöz hasonlóan a HHH egyik kedvelt futó és túraútvonala. Hossza kb 10 km. Fenyőgyöngyétől indul, és egy kiadós másfél kilométeres emelkedős szakasz után a vállalhatóbb terhelést jelentő változatos izgalmakkal tarkított szintúton folytatódik a futás. A talajból kinövő kis sziklákra azért figyelni kell, de a panoráma sokszor nevéhez hűen csodakilátást nyújt a városra. A “Gückler” szikla, amit Oroszlános sziklának is szokás hívni jellegzetes nevezetessége az útvonalnak.

Aztán egy kőkemény fordulóval a reptér felé kell venni az irányt, ami durva emelkedő után füves részre vezet, aztán vékony földútra is rátérünk, ami megint csak égeti az energiákat. Aztán újabb földes rész következik változatos emelkedőkkel, turistaútvonalon, majd egy meredek emelkedő és leejtő kombináció után a Fenyőgyöngyére vezető aszfaltos útra érünk. Ahol jobbra fordulva lecsoroghatunk Fenyőgyöngye buszmegállóhoz.

A Panoráma kör az útvonal viszontagságai miatt ajánlott a félmaratonra való felkészülés időszakában is. Persze ne a verseny előtti héten menj oda, mert a Futók Murphy törvényei szerint lesérülsz. Erre Egyébként mindig figyelj. Óvatosan a terepfutásokkal. Bár hasznosak, hordoznak bőven kockázatot magukban.

Az útvonal.

 

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb