Fejlődni szeretnékFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

A nem vagyok elég jó érzés!

Ajánló

A mai bejegyzésem nem egy hagyományos értelemben vett szakmai cikk lesz. Ezt kérlek nézzétek el nekem.

Sokkal inkább egy motivációs írás, ami a szívemből érkezik hozzátok és mindenki felé, aki hasonló életszakaszban van, vagy csak elhagyta őt az ereje és megfáradt picit…

Holnap lesz az egyik legkedvesebb versenyem a K&H Balaton Maraton és Félmaraton, a BSI szervezésében. Minden évben eljövünk ide, gyönyörű helyszínen fut végig a pálya, az őszi Balaton látványa kíséri végig a versenyzőket. Idén az élet mást dobott elém és édesanyám elé is.

Ez a mi közös hétvégénk, ilyenkor egy anya-lánya aktív pihenést szoktunk szervezni. A csalódottságom óriási volt, hiszen ez lett volna az idei utolsó maratonom és ki tudja, mikor fog eljönni az a pillanat, amikor újra átélhetem ezt a csodát…

futas

Hetek óta nem tudok futni a covid miatt. Ennek most még nem is látom a végét, de igyekszem a lehető legpozitívabb energiákat magam köré gyűjteni és felgyorsítani a gyógyulásomat. A betegség teljesen átírta a versenyfelkészülésemet, ezzel jelenleg több ezren lehetünk így az országban, és a világ minden táján.

Ami azonban történt velem tegnap, az visszahozta a lelkesedésemet, amit napok óta nem találtam meg olyannyira elbújt előlem.

Megismertem valakit, akinek az írása, a személyisége és a pozitív életszemlélete felrázott Csipkerózsika álmomból és ma azzal a tudatossággal kezdtem meg a napot, hogy elég az önsajnálatból és végre legyek az a Zsanett, aki térdműtét után 3 héttel már spinningre járt és nem adta fel!

Minden okkal történik az ember életében, és amikor végre kinyitod a szemed és nemcsak nézel vele, hanem látsz is! Rádöbbensz arra, hogy valójában az akarat és a kitartásod az, amivel a legtöbbet teheted az álmaidért.

 

Az én jelenlegi legnagyobb célom a gyors felépülés, ezért erre kell összpontosítanom minden energiámat!

Minden futónak, aki hasonló problémákkal küzd vagy más egyéb sérülés miatt jelenleg szögre kellett akasztania a cipőjét, csak annyit üzennék:

Reggel, amikor felkelsz kezd a napot egy feladattal, amit szeretnél megvalósítani! Írd fel, vizualizáld és tedd meg! Kezd apró dolgokkal!

Ma megcsinálok 20 felülést! Ma lefutok 1km-t megállás nélkül! Nyilván az edzettségi szintedtől függő célok legyenek! A lényeg, adj magadnak leckét, mint az iskolában! Hidd el, amilyen nehéz lesz eleinte úgy fog beépülni szépen fokozatosan a mindennapjaidba!

3 hét kell ahhoz, hogy egy feladat szokássá váljon az életedben! Ez mindennel így működik, a kezdeti fázist kell legyőznöd, a többi pedig jön magától!

Futásra Fel!

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb