Fejlődni szeretnékFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

Stuttgarti Kalandok

Ajánló

Az elmúlt napokban volt szerencsém ellátogatni Németországba, azon belül is Stuttgartba.

A város nyugati határa a Fekete-erdő, délen a Sváb-Alpok szegélyezi. A Neckar-folyó egy termékeny völgyében fekvő városban rengeteg a zöld övezet, ennek köszönhetően a sportolni vágyók egyik kedvelt központja.

A parkokkal és erdőterületekkel tarkított településen, több kerékpár és túra útvonal várja a lelkes futókat.

Az autós forgalom kifejezetten a főútvonalakra koncentrálódik, így a kertvárosi részeken nem kell nagy nyüzsgésre számítani. Nagyon előzékenyek és segítőkészek, szinte minden napszakban találkoztam helyi sporttársakkal.

futas

Kedvezőek a feltételek terep és aszfalt kedvelőknek egyaránt. Kiváló lehetőséget nyújt a rengeteg lépcső és emelkedő az erősítésre vágyóknak is. Egy idő után nagyon unalmassá tud válni az egysíkú edzés, ezért is érdemes beletenni hetente legalább egyszer egy új útvonalat a terveinkbe. A futás a legkiválóbb alkalom arra, hogy felfedezd a környéket, vagy egy számodra ismeretlen területet a városban vagy akár egy utazás alkalmával.

fbt

Új ingerek hatására az agyműködés is beindul.

A szürke hétköznapok forgatagában elfelejtünk figyelni a testünk jelzéseire és az állandó technikai kütyük használatával észre sem vesszük mennyire elfáradunk. Mozgás hatására beindul a dopamin és endorfin hormonok termelődése, melyek jótékony hatását azonnal érezzük. Megszűnik a stressz okozta szorongás és átveszi a helyét az öröm és elégedettség érzése. Felfrissülve vághatunk neki az újabb munkahelyi feladatnak.

A depresszió kezelésében is igen jótékonynak bizonyul egy napi 30 perces séta a szabadban.

Németországban nagy figyelmet fordítanak az egészség megőrzésére, és fontosnak tartják már gyerekkorban beiktatni a rendszeres testmozgást. Szinte folyamatosan találkozom a napi edzéseim során iskolás csoportokkal és túrázókkal.

A belvárost is meglátogattuk már, ahol szintén rengeteg park ad otthont a sportolni vágyóknak. A főtér mentén lévő sétáló utcák napközben még nincsenek túlzsúfolva, és mivel a forgalom elől ezek lezárt területek, élvezheted a futást a történelmi épületek között.

Egyedül, amit még nem tudtam megszokni, az az időjárás rapszodikus változása. Egyik percben még élvezed a csodás napsütést és a kellemes februári meleget, a következő negyed órában pedig rád szakad az ég. Az, hogy ez mennyire természetes februárban, nem tudom megmondani, de jelenleg az 1 hete tartó terepszemlém alatt végig hasonló élményekben volt részem.

Ezt leszámítva élvezem a felfedező utamat és motivációval feltöltődve utazom vissza a hazai pályámra. Kedvenc idegenvezetőm segítségével sikeresen bejárva a környéket élményekkel gazdagodva tudok a maratoni felkészülésemhez visszatérni. Remélem meghoztam nektek a motivációt egy mai edzéshez, nem is pazarlom tovább a drága időt, futásra fel!

Rohanok Futni!

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb