Futóvilág

Hogyan javíthatja a futás a mentális egészségedet?

Ajánló

A futás lélekre gyakorolt pozitív hatásáról ódákat zenghetnénk. Kihozni ebből a maximumot ugyanolyan fontos, mint a testedből. Nemcsak az edzések hatékonysága miatt, hanem maga a futás élvezeti értékét felturbózandó. Vannak esetek, amikor a motiválatlanság úrrá lesz rajtad. Nem szabad hagynod, hogy elhatalmasodjon a negatív érzéshullám.

Matt egy futó / apa / férj New Jersey-ből, aki a TheRunnerDad.com oldalán osztja meg gondolatait a futásról, ezt a témát boncolgatta.

Matt OrlandoCsökkentsd a stresszt

Most aktuális állapot, hogy régóta bezárva érezheted magad. Ez a korlátozottság frusztráló, akár kapcsolatokat tönkretevő hatást is gyakorolhat, ezért meg kell szabadulnod a felesleges energiától, feszültségtől. Add meg magadnak, és párodnak is azt a saját félórát / órát, amely alatt csak magaddal törődsz. És legyen ez alkalom a futásra. Oszd be a napjaidat, mintha nem home office-ban lennél, és ragaszkodj a beosztásodhoz.

Inspirálódj

Valaminek az előállítása vagy elérése dopamint szabadít fel az agyadban, és emeli a hangulatodat. Igaz ez a futásra is. Az elvégzett feladat megelégedést keltő érzése színesíti a mindennapjaidat. Ha túllépünk a futás bűvkörén, bármilyen más kisebb feladat, vagy alkotás is ebbe a kategóriába tartozik. Nem csak inspirál, növeli az önbizalmadat.

Új kapcsolatok

A digitális korban soha nem kell igazán egyedül érezned magad. Futáshoz Futótársaságot, vagy új futós kihívást találhatsz, de más hobbikat kezdve, új érdeklődési köröket felfedezve az interneten keresztül hasonló gondolkodású emberek ismerhetsz meg, értékes kapcsolatokat alakíthatsz ki. Ezzel csökkented az elszigeteltség és a magány érzését.

Önkifejezés

Amikor depresszióval, szorongással vagy sok más betegséggel szembesülünk, hajlamosak vagyunk bezárkózni, mert nincs hová fordulnunk. A futópálya lehet a tökéletes hely, hogy eldobd magadtól ezeket a fullasztó érzéseket, szorongásokat. Valami új és egyedülálló létrehozásával, a kilométerek habzsolásával, a fejlődés érzetével átalakíthatod a negatív energiát valami produktívvá. Ez nagyszerű módja annak, hogy szembeszállj problémáiddal, félelmeiddel.

Mivel a világ egyre zűrzavarosabbá válik fontos egy hobbi, egy kapaszkodó, vagy éppen nevezhetjük “várnak”, amelyet bástyák védenek a ostromló negatív érzésektől. Soha ne tekints a saját élvezetedre, szórakozásodra szégyenteljesen, ne tituláld lustának magad miattuk, mert a mentális egészségeddel való törődés legalább olyan fontos, mint a fizikális, és az érzelmeid pozitívan tartása elengedhetetlen része az egészségmegőrzésnek.

Forrás.

Ajánló

A FutótárShop bajnokai

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

'Fel a tetejéhez' gomb