Tudástár

Mi az az UB?

Ajánló

Az Ultrabalaton rövidített neve. Az alapítók 2007-ben egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. A résztvevők létszáma akkor összesen 200 fő volt. Ehhez a maroknyi csapathoz évről évre egyre többen csatlakoztak, így 2019-re az indulók száma már meghaladta a 13 ezret. 

Az első években a tihanyi Belső-tó partjáról rajtolt a mezőny, ezzel a hagyománnyal 2013-ban szakítottunk és átköltöztünk Balatonaligára. A versenyzők nagyobb biztonsága miatt 2019-ben a versenyközpontot Balatonfüredre helyeztük át, de a verseny iránya (nyugat felé) változatlan maradt. A teljesítésre nagyobb létszámú csapatban 28 óra, míg  egyéniben 32 óra áll rendelkezésre; 2020-ban az ultrafutók a megszokottnál egy nappal hamarabb, már péntek reggel elrajtolnak. A szombati  csapatversenyen 48 váltóponttal és megközelítőleg ugyanennyi frissítőponttal várunk benneteket annak érdekében, hogy ezeken a helyszíneken kisebb legyen a torlódás, ezáltal zavartalanabb a versenyzés. Az idei verseny legmeghatározóbb újítása az, hogy a nagy európai versenyek történetében először száműzzük a műanyag poharakat a versenyről és minden tekintetben a kontinens legzöldebb futófesztiválját rendezzük meg.

Via Ultrabalaton.hu

Ajánló

A FutótárShop bajnokai

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

'Fel a tetejéhez' gomb