Tudástár

Mi az a Canicross?

Ajánló

A Canicross alapvetően terepfutás kutyával. Egy futó-terepfutó-sport kutyások számára. A kutya és az ember együtt fut a kijelölt versenypályán egy szárral összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint – együtt. A felszerelés egy canicross hámból, egy részben rugalmas összekötő pórázból, és egy széles párnázott övből vagy canicross beülőből áll. A szabályok egyszerűek: a kutyának kell elöl futni ( legalább a pálya 95 %-án)  a gazdának utána, közöttük pedig egy póráznak kell feszülni, amely egyik vége a gazda övén a másik vége pedig a kutya hámján csatlakozik. A sebességet a gazda határozza meg. Az ö futóteljesítményénél gyorsabban nem tud a páros futni. A kutya életkora minimum 12 betöltött hónap kell legyen és nem lehet agresszív sem az ember, sem más kutya versenyzőkkel szemben.

Forrás. Magyar Canicross Egyesület.

Mit kell tudni a Canicross felszerelésekről?

Ehhez nézd meg az alábbi 2 videót, amelyben összefoglalják a kutyás futás (canicross) felszereléseiről szóló legfontosabb ismereteket. Szó lesz a beülőkről, futóövekről (musher, zerodc, nonstop dogwear) -húzóhámokról (musher, zerodc, nonstop dogwear) -rugalmas szárakról (musher, zerodc, nonstop dogwear) – a húzóhám helyes feladásáról -sétáló és egyéb funkcionális hámok használatának ellenjavallatáról.

Íme a második videó, ami kifejezetten a húzóhámokra fókuszál.

Szerző:
Magyar Canicross Egyesület

Adam. G. Steve.

1991 óta futok, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Eredményeimmel nem untatnálak... Könyveim: Szenvedély minden lépésben Félmaraton könyv Lefutom a félmaratont Impresszum: Galambos Ádám E.V. 1141 Budapest.Bazsarózsa utca 55. info@futotars.com +36203455393

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb