Okosórák futáshoz magyar menüvel és alkalmazással

Szeretsz sportolni, futni, vágysz egy olyan okosórára, amin magyarul látod a létfontosságú információkat? Jogos elvárás.

5 elegáns okosóra magyar menüvel és alkalmazással

 

Ugyan jó vagyok angolból, ennek ellenére örömmel vettem a lehetőséget, hogy magyar menüs okosórám legyen. Először persze kicsit sznob módon az jutott eszembe, hogy a magyar alkalmazás majd kevesebb funkciót eredményez.

Aztán ennek a futós blognak a szerkesztése során lehetőségem nyílt mélyebben megismerkedni az okosórák világával, ami drasztikusan megváltoztatta a véleményemet.

Ezek alapján gyűjtöttem össze 5 olyan sportórát, ami megfelelően gazdag funkciókínálattal rendelkezik, és neked is tetszhet, ha magyar nyelvűt keresel.

1. ProWear H30 pulzus-, vérnyomás- és véroxigénmérő multisport IP68 vízálló okosóra magyar nyelvű alkalmazással – Ezüst óraház, pink szíj

ProWear okosóra magyar menüvel

 

Ez a darab kinézete miatt elsősorban nőknek ajánlott. Főleg a beépített menstruációs ciklus követés funkció miatt. Ugyan ennek férfiként kevéssé vettem hasznát, ám a barátnőm annál inkább örült neki.

Az alkalmazásban beállíthatta a menstruáció időtartamát, a ciklus időtartamát és a peteérést, így előre tudta, mikor kell nehezebb napokra számítania.

Sőt. Erre előre figyelmeztetett engem is:).

Akár a terhesség alatti ill. szülés utáni menstruációs periódusokat is beállíthatná, már ha ez szükséges lenne.

Ami neki kifejezetten tetszett, hogy akár saját háttérképet is feltölthet. Ami effektíve egy saját fotó is lehet. Illetve minden ikonkát a neki tetsző helyre húzhat.

A vízálló funkciója is kiemelkedő, szóval nem aggódom, amikor mosogatnia kell:). Viccet félretéve tényleg nagyon rendben van az óra úszás közben is simán használhatta, és utána is működött:).

Az alábbi alapvető funkciókat építették az okosórába:

Egészség funkciók:

– 24 órás pulzusmérő
– Vérnyomásmérő
– Véroxigénszintmérő
– Menstrucáiós ciklus követő
– Légzéssegítő
– Folyadék bevitel emlékeztető

 

Aktivitásmérő funkciók:

– Alvásmonitor
– Kalória számláló
– Lépésszámláló
– Megtett távolságmérés
– Multisport
– Running mód
– Mozgás emlékeztető

 

Multisport funkciók:

– Futás
– Gyaloglás
– Hegymászás
– Kerékpározás
– Túrázás

A teljes funkciólistát és leírást itt találod. ProWear H30 Magyar nyelvű okosóra.

 

2. ProWear Watch 6 bluetooth hívás, pulzus-, vérnyomás- és véroxigénmérő multisport okosóra magyar nyelvű alkalmazással

ProWear Watch 6 okosóra magyar menüvel

 

Amiben ez a sportóra több, mint az előző, az a Bluetooth funkció. A Watch 6 okosóra a már jól megszokott aktivitásmérő- és okos funkciók mellett képes hívás indítására és fogadására bluetooth kapcsolaton keresztül. Az alkalmazásban eltárolhatod kedvenc partnereidet és szinkronizálhatod hívásnaplódat.

Ha akarod, kihangosítóként is használhatod, vagy bluetooth fülessel diszkrétebben is beszélgethetsz. A bluetooth hívás funkció használatához nem csak az alkalmazáson keresztül, hanem telefonod bluetooth beállításaiban is csatlakoztatnod kell az okosórát telefonodhoz. Ez mondjuk nyilvánvaló.

Ami abszolút nyerő, hogy 100% Android & iOS kompatibilis, így könnyedén csatlakoztathatod bármely telefonhoz. 

Engem ebben a sportórában elsősorban a különlegesnek mondható számlap fogott meg. Azzal, hogy van benne tradicionális beütés a hagyományos mutatókkal egyszerre éreztem elegánsnak és sportosnak.

A funkciólista egyébként igencsak gazdag, és hasonlatos a ProWear H30-hoz, itt tudod ellenőrizni a teljes felhozatalt. 

 

 

3. Egy okosóra kifejezetten nőknek: Wibe Niro Mini pulzus-, vérnyomás- és véroxigénmérő multisport okosóra magyar nyelvű alkalmazással

Wibe Niro Mini okosóra magyar menüvel

 

Attól még, hogy okosórát hordasz, nem kell lemondanod a stílusról. Ez az érzés fogott el, amikor megláttam ezt a sportórát. A leírásában ez szerepel:

Kecses és filigrán vonalvezetése teszi igazán nőiessé. De nem csak megjelenése, hanem a funkciói is igazán csajosak. A Wibe egyik legújabb modellje igazi társad lesz a mindennapokban, rengeteg egyedi számlap designnal, egészségfigyelő, multisport, aktivitásmérő és menstruációs ciklus követővel.

A legalapvetőbb egészségfunkciókat is tartalmazza, hogy biztonságban érezd magad sportolás közben és után.

Egészség funkciók:

– 24 órás pulzusmérő
– Vérnyomásmérő
– Véroxigénszintmérő
– Menstrucáiós ciklus követő

Aktivitásmérő funkciók:

– Alvásmonitor
– Kalória számláló
– Lépésszámláló
– Megtett távolságmérés
– Multisport
– Running mód
– Mozgás emlékeztető

Multisport funkciók:

– Futás
– Gyaloglás
– Kerékpározás
– Kosárlabda
– Túrázás

Nézd meg a teljes repertoárt itt. 

 

4. Egy sportóra pasiknak: LEMFO L6 pulzus- és vérnyomásmérő multisport vízálló okosóra magyar nyelvű alkalmazással

 

LEMFO L6 okosóra magyar menüvel

 

Engem első látásra lenyűgözött ez az óra. Bevallom, tetszik ez a markáns fekete/piros színkombináció. Egyszer volt egy Opel Corsa sportos kocsim, az is így nézett ki. Mármint színügyileg.

Szóval engem megfogott. Amikor elolvastam a funkciólistát, egyenesen a markában is tartott.

Egyrészt sajnos van az a rossz tulajdonságom, hogy közepes méretű hipochonder vagyok. Szóval, amikor megláttam a monitorozható pulzusmérést, igencsak megörültem.

A pulzusmérés mellett vérnyomásom és véroxigénszintemet is mérhetem, amelyet az alkalmazásban rögzíthetek és napi/heti/havi statisztikát készíthetek belőle. A véroxigénszint sajnos a Covid kapcsán igen hasznos funkciónak bizonyul. És nem kellett külön költeni véroxigénszintmérőre.

A következő funkció, ami levett a lábamról a Multisport szekcióban várt rám. Már régóta vadásztam olyan okosórára, amiben szerepel a foci, mint sport. Ugyanis a futás mellett hetente egyszer kispályás focicsapatban játszom, és mint tősgyökeres futónak mindig furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon mennyit futhatok egy meccsen.

Nos. Most már megtudtam. 3-4 km között 2×20 perc alatt. Igaz, ezek többnyire sprintek. A lényeg, hogy ilyen multisport funkciókat tud a LEMFO L6 magyar nyelvű menüs óra.

 

Multisport funkciók:

– Futás
– Gyaloglás
– Kerékpározás
– Kosárlabda
– Kötélmászás
Labdarúgás
– Tollaslabda
– Túrázás
– Úszás

Less utána itt, hogy mi mindent tud még. 

 

5. WearFit S20s pulzus-, vérnyomás- és véroxigénmérő multisport EKG okosóra magyar nyelvű alkalmazással

 

WearFit S20s okosóra magyar menüvel

Ha már fentebb említettem a némi hipochondriámat, akkor nem mehetek el a WearFit S20s sportóra mellett. Az alap számlapja olyan méretben mutatja az infókat, hogy a nagymamám is elolvasná szemüveg nélkül, viszont a stílusa kellően sportos és fiatalos.

Az EKG monitorozás viszi a prímet, mint extra funkció.

EKG detektálás

Az okosóra kiemelkedő funkciója az EKG detektálás, melyet elindíthatsz az okosóra navigációjából, és a kapott adatokat rögzítheted az alkalmazásban, melyről statisztikát készíthetsz.

Nem kell mondjam, hogy ez mekkora előny lehet. A fentebb említettek miatt egyébként én a fiatalos, sportos szenior korosztálynak ajánlanám ezt az okosórát.  A magyar menü miatt gondot sem okoz nekik a kezelése, a nagy számméretek miatt pedig remekül látnak rajta mindent.

És gondolj bele. Mekkora biztonságot nyújthat akár neked is, hogy bármikor visszanézheted az EKG adatait, ha valamit elhallgatna előled.

Persze az ajánlatom mit sem számít, tekintve a gazdag sportfunkciókat. Foci itt is van;)

Multisport

Hogy az edzések alatt hatékonyabban mérd teljesítményed, válaszd ki a sportmódot: Futás, Gyaloglás, Kerékpározás, Kosárlabda, Kötélmászás, Labdarúgás, Tollaslabda, Túrázás, Úszás

A teljes funkciólistát itt találod. 

Összegzés:

Természetes dolog, hogy az ember szívesen használja az eszközöket az anyanyelvén. Bármennyire is megszoktuk, és értjük is a műszaki cikkek angol nyelvezetét, kellemes érzés magyarul hallani, olvasni ezeket. A jó hír, hogy emiatt a kényelem miatt sem funkciókról, sem minőségről nem kell lemondani.

Sőt. Tulajdonképpen mélyen se kell a zsebbe nyúlni. Bár ez nyilván mindenkinek relatív, de az biztos, hogy nem szükséges hónapokig spórolni rá. Fiataloknak akár 1 havi zsebpénz is elég lehet, míg felnőtteknek maximum kis odafigyelés vagy átcsoportosítás szükséges, hogy legyen egy stílusos, sportos okosórájuk.

Ha nem ragaszkodsz a magyar menüs okosórához, ne veszíts el az esélyt, hogy beleszeress a neked legkedvezőbbe. Kattints ide. 

Kapcsolódó cikk: 5 elegáns okosóra magyar menüvel és alkalmazással

'Fel a tetejéhez' gomb