Fejlődni szeretnékFutás FogyásFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

Magányos farkasként vagy csapatban?

Ajánló

Te melyik oldalhoz tartozol?

Az immár másfél éve tartó korlátozások megváltoztatták sportolási szokásainkat is. Legalábbis nálam biztosan. Korábban jómagam is tartottam közösségi futásokat, az utóbbi 1 évben azonban megtanultam élvezni a magányt.

Minden alkalommal, amikor elindulok a napi táv teljesítésére, egyedül vágok neki. Ilyenkor tudok minden idegszálammal összpontosítani a belső hangomra. A munkahelyi stressz, az otthoni teendők megszűnnek létezni, és ezekben az órákban a fókusz áthelyeződik a cél teljesítésére. Kikapcsol az agyam, és a lehetetlennek tűnő feladatokra is megkapom a válaszokat mire végzek az edzésemmel.

Korábban nem értettem, amikor valaki azt mondta nekem, ha ideges vagy feszült elmegy futni…

futas

Mindig azt gondoltam, te jó ég ez biztosan megőrült…vagy valami elől fut, talán saját maga elől.

Számtalanszor megkaptam már jómagam is ezt másoktól, természetesen olyanoktól, akik sohasem futottak élvezetből, csupán a kötelező iskolai testnevelés óra keretein belül. Ez egy életmód, amit csak a hasonló gondolkodásmódú embertársak értenek.

Miközben szedem a lábam, és fogynak a kilométerek olyan boldogság járja át az egész testem, hogy úgy érzem ma már jöhet bármilyen feladat, én tuti megbirkózom vele.

Nem számít milyen tempóval futsz, vagy milyen céllal vágtál bele. Csak az számít, amit kivált belőled. Az öröm, amit okoz, amitől napról napra erősebbnek,  fittebbnek és egészségesebbnek érzed magad. Magabiztosságot ad, amit a környezeted is észre fog venni, és akinek fontos vagy értékelni is fogja ezt a változást.

Van egy másik oldal is, ami nem a magányos futásokról szól. Ez a közösség összetartó ereje.

Kezdetben nehezen vesszük rá magunkat az életmódváltásra. Ilyenkor jól jön a segítség, és egy olyan csapat, amiben hiszel. Mersz tanácsot kérni és szívesen töltöd az idődet a társaságukban. Megtanítanak az akadályok legyőzésére és ott vannak biztatni, amikor már egyedül feladnád. Egy kellemes, laza tempó mellett, még a csajos beszélgetéseket is meg lehet ejteni és jobban felvidít, mint egy tábla csokoládé.

Mindegy, hogy te melyik oldalt választod, mindkettő segíti a személyes fejlődésedet.

A kezdőknek mindenképpen javaslom a közösségi futásokat, mert sokkal könnyebb motiváltnak maradni, ha vannak biztató szavak.

Ráadásul a helyes futótechnika elsajátítása, az esetleges sérülések megelőzése érdekében rendkívül fontos.

Az időjárás nem mindig kedvez nekünk, ami a mai napon különösen igaz. Szerencsére nem vagyunk cukorból, így elindulok én is a napi kilométert begyűjteni magányos farkasként. Mindenkinek jó futást és jó edzést kívánok!

Futásra Fel!

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb