Futás FogyásFutóvilágTudástár

Futással a vágyott külsőért

Ajánló

Az alábbi írásom leginkább a nőkhöz szól.

Érdemes azonban elolvasni a pároknak is, mert kicsit közelebb kerülhetünk azokhoz a problémákhoz, amik sajnos bennünk megfogalmazódnak és a férfiak sokszor nem értik…

Miért is? :)

A nők hajlamosak a túlzásokra. Így van ez akkor is, amikor felteszik nekik a nagy kérdést.

Mennyire vagy megelégedve magaddal? Van olyan testrészed, amin változtatnál?

Erre meglepő, de óriási százalékunk azonnal rávágja: Még szép, hogy változtatnék magamon…Mindent is :). Hiába kapunk naponta több száz kedves bókot, a legnagyobb kritikusunk a saját elménk. Ritka az a nő, aki boldogan kijelenti,hogy mindent szeret önmagán.

futas

Nálam ezzel a gondolattal kezdődött minden.

Nem voltam elégedett a tükörképemmel, és ez a kapcsolatomon is érződött. Folyton diétába fogtam, mindig olyan ruhákat vettem, ami takart és nem hangsúlyozza ki az általam rondának vélt idomaimat. Ekkor jött az életmódváltás ötlete.

Korábban már beszámoltam nektek arról, hogy milyen út vezetett a sporthoz engem. Nem volt könnyű, de megérte minden perce. Általa lettem az a nő, aki jelenleg is vagyok.

Kitartó, eltökélt és soha nem adom fel.

Az összes sportág közül, amit kipróbáltam a Futás volt az, ami leginkább megerősített mentálisan.

Ez a mozgásforma azért magával ragadó, mert kevés eszközre van szükséged, végezheted egyedül is és a legrövidebb idő alatt képes teljesen átformálni a testedet.

Itt megjegyezném, hogy fontos a súlyzós és az erősítő edzések beiktatása. A futás azonban már önmagában óriási változást hoz az életedbe. Növeli az állóképességedet és pont azokról a területekről viszi le a felesleget, ahol a nőknek a leggyakrabban vannak problémáik.

Ilyen kritikus területek a has, a fenék, és a derék.

A vágyott hatás érdekében: minél hosszabb ideig ( 40 perc legalább) egyenletes tempóban végezd az edzést, közepes intenzitással.(ha eleinte belesétálsz, akkor sem történik tragédia). A testednek meg kell szoknia a terhelést.

Nem szabad azonnal a tempóra figyelned, eleinte nyugodtan felváltva iktasd be a sétát és a futást.

Meglátod pár hét és látványos lesz a változás. Ha futópadon szoktad a napi tréningedet végezni, változtasd meg a dőlésszöget, ezzel is tudod növelni a nehézséget.

Állítsd a séta fázisában emelkedőre a padot, és máris nagyobb energiát fogsz felhasználni.

Heti 2 súlyzós edzés beiktatásával és az étrended megváltoztatásával teljes lesz az átalakulásod. Megkezdődik egy új élet.

Visszatér a magabiztosságod, amit a családod és a barátaid is kitörő lelkesedéssel fogadnak majd. Hiszen mindenki olyan ember társaságára vágyik, akiből árad a pozitív életszemlélet. A futás a napi rutinunk során ért negatív hatásokra is nagy segítség. Levezeti a stresszt és a helyébe lép egyfajta elégedettség érzés.

Egy dolgot jegyezz meg! Soha ne más ember hatására kezdjél el változtatni magadon vagy az életeden. Ez mindig a te saját döntésed legyen!

Büszke leszel magadra,mert te máris többet tettél a saját boldogságodért, mint az, aki fel sem kelt az ágyból!

 

Futásra Fel!

Futóedző: Zsani edzés!

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb