Futás Fogyás

Egy sokkoló tény, ha futással akarsz fogyni

Ajánló

Kétségtelenül remek ötlet futással fogyni. Viszont nem mindegy, hogyan próbálkozol. Sok esetben ugyanis a kezdeti lendület hamar tovaszállhat, és csak kudarc lesz az eredménye, ha nem veszel figyelembe egy fontos szabályt.

Van egy sokkoló tény, ami sajnos szomorú okból lehet ismerős minden fogyni vágyónak. A fogyás genetikai folyamat, amelyet nem lehet egyik pillanatról a másikra elvárni magadtól, és be kell tartanod a tesi korlátokat, hogy eredményes legyél.

A genetika határozza meg hova hízol, és a fogyásod is ennek megfelelően fog megtörténni.

Miért nem fogyok, miközben szétfutom az agyam?

Ahhoz, hogy ezt megérts egy igen szomorú példát hozok. Gondolj a Covidos betegekre. Azokra, akik sajnos lélegeztetőgépre is szorulnak. Több hetet töltenek el ebben a küzdelemben, majd a szerencsésebbek visszatérnek.

Azonban 10-20 kiló fogyással.

futas

A valódi dráma azonban, hogy ők nem zsírból veszítettek, hanem izomból. Miért?

Mert a szervezet a zsírraktárra hagyatkozik a túléléshez, ami ez esetben sajnos valóban élethalálharc. Az izmoktól hamarabb megszabadul, mert az kisebb jelentőséggel bír.

Nyilván ez normál állapot mellett hülyeségnek tűnhet, azonban mégiscsak ez a helyzet. Emiatt fontos értened, hogyha koplalnál, vagy szétedzed az agyadat, akkor azzal épp leépíted magadat.

Valamiféle fogyás persze bekövetkezik, de egyrészt nem egészséges, másrészt fenntarthatatlan heteken keresztül. ez a fajta életvitel. Mert a szervezeted ezt a megterhelést veszélynek fogja érzékelni, és inkább tartalékot képez. Vagyis megtartja a zsírtartalékokat.

És nem mellékesen, egy ilyen drasztikus fogyókúrás megoldás után csak aszottan fogsz kinézni, miközben elvben boldog lehetnél, hogy milyen remek számot mutat a mérleg.

A válasz egyértelmű: A zsírrétegből kell veszítened! Így égess zsírt jól futással

A kulcs tehát az, hogy zsírt égetsz és nem fogysz. Illetve számszakilag nézve nyilván fogyni is fogsz, veszítesz a súlyodból, viszont nem a mérleg lesz a fő szempontod.

Heti max 1 kiló zsírvesztést tűzz ki célul. És annyit is próbálj megvalósítani.

Ehhez az elsődleges feladatod, hogy a zsírégető zónádban tartózkodj minél tovább. Ezt a pulzustartományod szerint számoljuk.

220 mínusz az életkorod lesz a 100%. Ha negyven éves vagy, akkor 180.

Ennek az értéknek a 60-70%-ában kell futnod legalább 30 percig. A zsírégetés ugyanis ennyi eltöltött idő után indul be. Nyilvánvalóan minél többet tartózkodsz a zsírégető zónában, annál hatékonyabbá válik a zsírégetésed.

A fogyáshoz alkalmanként sokat segít, ha plusz extrákkal is kiegészíted az edzést. Például egy fogyasztó övvel a derekad köré csavarva, ami serkenti az izzadást.

Vagy olyan intenzívebb futások, erősítések alkalmazásával, amikkel könnyebben és gyorsabban futhatsz. Ugyan alkalmanként túlmennek a fent említett zsírégető zónán, ellenben fejlesztenek, így többet és többet bírsz majd.

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb