Fejlődni szeretnékFélmaratonFutás FogyásFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

Télen is fitten a futás segítségével

Ajánló

Hogyan tudunk mindig motiváltak maradni?

Vannak olyan napok, amikor képtelen vagyok rávenni magam a futásra. Ez az érzés a téli időszakban hatványozódik. Hideg van, köd van, korán sötétedik,kevesebb időt tudunk a szabadban tölteni. Az edzőtermek használata előtérbe kerül ezekben a hónapokban.

Létezik azonban néhány egyszerű trükk, amivel le lehet küzdeni a bennünk lakozó kisördögöt,aki folyamatosan azt duruzsolja a fülünkbe, hogy futás helyett inkább pihenjünk a TV előtt.

A közelgő ünnepek csak rontanak a helyzeten. Ilyenkor még az étkezésre való odafigyelés is háttérbe szorulhat, ha nem vigyázunk. Bizonyított tény, hogy három hét kihagyás már komoly visszalépést jelent a teljesítményünkben.

Készíts heti edzéstervet! Ez alatt azt értem, hogy írd fel egy lapra az adott héten mekkora távot szeretnél teljesíteni és ezt tedd ki egy jól látható helyre. Akármilyen rapszodikus is az időjárás, ne térj el a vállalt feladattól. Jó szolgálatot tehet egy futópad, főleg azoknak, akik a korai sötétedés miatt nem szeretnek kimenni egyedül tréningezni.

futas

Nevezz be egy téli versenyre. Szerencsére ma már rengeteg futó eseményt tartanak virtuálisan is, ennek vannak előnyei és hátrányai is. A legtöbb jótékonysági futam, és bárhol teljesítheted. Nyilván nem hasonlítható össze egy normál verseny helyzettel, amikor a táv megtétele mellett ott van benned az adrenalin is és a győzni akarás. Jelen helyzetben azonban, ez is több, mint a semmi.

Ismerek olyat is, aki nagyon kedveli ezeket a virtuális rendezvényeket, és szinten tartás céljából tökéletesnek tartja.

Válassz egy versenyt, amit teljesítenél! Egy nagyobb cél elérése érdekében nem elég egy két héttel vagy egy két hónappal az esemény előtt elkezdeni felkészülni. Egy félmaratonhoz érdemes legalább 6 hónappal a táv lefutása előtt már megkezdeni az edzéseket. Természetesen ez függ a te jelenlegi formádtól is.

Ilyenkor az is plusz motivációt tud adni, ha előre benevezel a kiszemelt rendezvényre és beszélsz róla a környezetednek.

Mesélsz a barátoknak, családtagoknak a céljaidról! Ezzel vizualizálod a vágyott célt és a tudatalattidba beépül. Úgy érzékeled innen már nincs visszaút, mivel nem szeretnél csalódást okozni .

Elárulom nekem ez szokott a leghatékonyabb módszer lenni! Amikor valami lehetetlen vállalkozásba kezdek, mindig kiteszem az internetre is, mert onnantól még erősebb a teljesítése iránti vágyam. Így volt ez életem első Balaton átúszásánál is.

A téli táj szépségeitől kár lenne megfosztani magunkat. Csodás élmény az első hóesésben futni, amikor minden hófehér és rajtad kívül nincs más vállalkozó kedvű, aki megtörné ezt az idilli csendet. Ezt egy évben sem hagyom ki. A réteges öltözködés fontos, magasabb lehet a pulzusod az extrém körülmények között. Hiába érezzük, hogy nem izzadunk oly mértékben, mint nyáron az értékes elektrolitokat ugyanúgy elveszíti a szervezet. Ezek pótlására a hosszabb távoknál feltétlenül figyeljünk oda.

És, ha még nem lenne elég érv a mozgás mellett, ne felejtsük el a nyári alak télen készül. Pontosan most alapozzuk meg a beachbody formánkat :)!

Futásra és Edzésre Fel!

Fejlődj velem és lépj szintet Futóedzővel.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!