Futóvilág

Tátra Tour, mint keresztedzés? Simán!

Aktív pihenés futóknak

Ajánló

A rendszeres futás vagy bármely másik ciklikus mozgás alapú edzés megterhelő a szervezet számára.Ezért fontos a keresztedzések beiktatása.A keresztedzések célja lehet a mobilitás fejlesztése,az állóképesség fenntartása és a regeneráció.

Ezekkel az alacsonyabb intenzitású kardió edzésekkel idővel javulni fog a teljesítményünk.

Ebbe a körbe tartozik a túrázás és a kerékpározás is.

A szabadban történő sportolás jó hatással van az elménkre.A hétköznapokban ért stressz hatását is oldani képes és boldogsághormont termel a kültéri edzés.Képessé teszi testünket arra,hogy megbirkózzunk a meglévő lelki feszültséggel.Ráadásul a napsütés hatására megfelelő mennyiségű D-vitamin jut a szervezetünkbe.

Szóval irány a természet!

Vasárnap csodálatos napsütéses reggelre ébredtünk,így kihasználva az ősz utolsó meleg napjait ,kirándultunk egyet Szlovákiában.A cél az Alacsony-Tátra legmagasabb pontja volt.Ez a főgerinc legnépszerűbb és legszebb része,nevezetesen a Gyömbér-csúcs.(2043m)

Rólam annyit érdemes tudni,hogy némi tériszonnyal rendelkezem,és nem volt különösebb előképzettségem 2000m fölötti magasságok megmászásához.

futas

Ez a túra azonban egy kezdő számára is élvezhető és teljesíthető.

 

Aki még most kóstol bele a gerinctúrázásba,annak ajánlom ezt az útvonalat páratlan panorámája miatt. Fantasztikus látvány tárul elénk,amikor a csúcsra érve megpillanthatjuk a Magas-Tátra vonulatait is .Napfelkelte az egyik oldalon,és naplemente a másik oldalon.

Ha valaki megéhezne vagy megpihenne a hegyen az betérhet a túra mentén található menedékházba is.Itt főtt étellel és meleg teával is frissíthetünk kedvünk szerint.

A hegyen gyorsan változik az időjárás,érdemes rétegesen öltözni.Hirtelen érkezik a vihar,és a széllökések is erősebbek,mint a völgyben.

Érdemes több napot is eltölteni a környéken,rengeteg a látnivaló.Budapesttől nagyjából 3 órás autóútra kell számítani.

Mindenki számára ajánlom,futónak és nem futónak egyaránt!

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb