Futóvilág

„Nem azért nem merjük ,mert nehéz, hanem azért nehéz ,mert nem merjük”

Ajánló

Ezt a kis gondolatot olvasva jutott eszembe ,hogy vannak olyan futók ,akiknek már nem elég a szimpla aszfalton való futás ,valami többre vágynak .Valami nagyobb kihívásra, valami egészen újra.

 

Na, ezektől a gondolatoktól vezérelve jutottam el a Spartan Race fantasztikus világába. Emlékszem ,az első versenyem egy teljesen véletlennek volt köszönhető , előtte jómagam is csak aszfalton  futottam ,fogalmam sem volt milyen lehet terepen ,akadályokkal kiegészítve teljesíteni ,mondjuk egy félmaratoni távot.

 

Egyik nap a konditerembe járva invitáltak el engem a Spartanra, ugyanis az egyik csapattaguk lebetegedett ,így maradt egy jegy gazdátlanul ,megkérdezték érdekelne-e egy kis akadályfutó verseny

 

futas

Azonnal jelentkeztem ,bár fogalmam sem volt mire vállalkozom :) ,de a hirtelen jött ötletek szoktak a legjobbak lenni :)

 

Az első versenyem Tokajban volt ,egy hetes esőzéssel a hátunk mögött ,szóval egyből a mély vízbe…de kijelenthetem ,hogy életem legjobb döntése volt ,hogy jelentkeztem ,hiszen a Spartan már csak ilyen ,vagy szerelem első látásra vagy soha többé…nálam az első verzió él a mai napig.

 

Olyan futóknak ajánlom ,akik szeretnék kitolni a határaikat és szeretnének kilépni a saját komfortzónájukból

 

Több választható versenyszám van ,távok szerint és az akadályok száma szerint is ,sőt aki nem szeretne felkészületlenül bele vágni ,az részt vehet Charity futamon  ,ami azt jelenti,  hogy nem kötelező az akadályok teljesítése ,jótékony céllal teljesítik a távot a versenyzők.

A burpee minden spartanos kriptonitja:)

A büntető feladat,  amellyel kiválthatod a nem teljesített akadályt. Ez egy olyan optimális gyakorlat ,amelyből a teljes test kiveszi a részét ,felszerelést nem igényel ,és bárhol ,bármikor alkalmazhatod .Én rendszerint kávé előtt a konyhában is ezt csinálom:)

A burpee kiválóan fejleszti az erőt ,az izom-állóképességet ,az agilitást ,a mozgékonyságot és a testsúly eloszlását is javítja. Amikor már érzed ,hogy olyan a pulzusod ,hogy a szíved a torkodban dobog ,na akkor jó a burpee:).

spartan

Futóknak ezért is javaslom beiktatni az erőnléti edzések közé

A terep versenyek pedig a magasság különbségből adódóan , szintén a tüdőkapacitás és az állóképesség fejlesztéséül szolgálnak .Minél több az emelkedő ,annál jobb az erőnlét szoktam mondani J

Készült a verseny megálmodójával Joe De Sena-val egy 3 részből álló könyvsorozat ,amely útmutatóként szolgál minden kezdőnek és haladónak  a megmérettetések leküzdéséhez.

Mi van akkor ,ha valaki tényleg soha nem sportolt még semmit sem?

Amennyiben jelentős túlsúllyal küzdesz, az első egy hetes kezdő felkészülési programot ajánlja a könyv szerzője, majd ezután kezdhet valaki bele a 30 napos felkészítő programba .

Remélem sikerült kicsit kedved kapni ehhez a nagyszerű sporthoz ,és ahogy mondani szoktuk a burpee legyen veletek!:)

 

Eddz velem, kattints ide. 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb