Futás Fogyás

Mit egyek, hogy lefogyjak?

A fogyás sikere a konyhában kezdődik

Ajánló

Ha egyszerűen akarnánk megfogalmazni, akkor azt mondhatnánk, hogy kevesebb kalóriát kell bevinnünk a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk, „elégetünk”. A dolog azonban sajnos nem ilyen egyszerű. Méghozzá azért, mert ha csak szimplán nem eszünk eleget, akkor ugyan fogyni fogunk, de nem a zsírréteg csökken rajtunk, hanem az izmainkból fogunk veszíteni, mert a szervezetünk védekezni fog a megváltozott helyzet miatt, és a zsírréteget fogja elraktározni. (Ami nekünk hasznosabb lenne egyébként, már, ha épp rá lennénk kényszerítve a koplalásra). De jobban, formásabban akarunk kinézni. Az előbb leírtakkal viszont csak azt érnénk el, hogy „csont és bőrre” fogynánk. Már, ha sikerülne. Mert ugye ezt az állapotot nem lehet sokáig fenntartani. A lényeg tehát valóban az, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit felhasználunk, de a bevitt mennyiség minőségi, izomépítést fokozó tápanyag legyen. Ez hosszú távon eredményesebb, és ráadásul fenntartható is. Az éhezés nem.

Íme, néhány egyszerű tény és tanács az étkezésre vonatkozóan:

Napi 4-5 étkezést iktassunk be. Kb a harmadik legyen az ebéd.

18 óra után, sőt edzés után is kell enni. Természetesen nem sokat, de mindenképpen valamilyen fehérje dús ételt.

Az izomépítéshez a testsúly kétszeresének megfelelő napi fehérjebevitel (grammban számolva) az ideális. Természetesen rendszeres edzésmunka mellett.

futas

A szénhidrát is hasznos tápanyag. Egy-egy főétkezés része lehet.

A fogyás nem úgy fog bekövetkezni, hogy abból a testrészből fogyunk, amelyiket többet dolgoztatjuk. A fogyás, mint a hízás, genetikailag kódolt. Visszafelé is ugyanúgy fog működni. Az edzés és tápanyagok közös erővel fogják az izomzatot növelni.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb