Futóvilág

Mindennap csinálod, és formában tarthat, mi az?

Ajánló

Vannak napok, amikor minden összejön.  Munka, gyerek, család, ügyintézés, stb. Edzened kéne, de mikor. Így sem kell lemondanod a testmozgásról. Mondok egy módszert.

Sétálj!

Ha tömegközlekedést használsz, szállj le egy-két-három megállóval korábban, és sétálj haza. (Ez akkor igazán hatékony, ha távolsági busszal jársz:). A sétád legyen tempós, ne legyen városnéző feelingje.

A munkahelyeden ne a liftet, hanem a lépcsőt használd. Nyilván nem éred el az intervall edzés szintjét, azonban, ha kellő sebeséggel haladsz, a zsírégető zóna magasságába feltétlenül eljuthatsz.

Ha telefonálsz, vagy ügyet intézel, és van rá mód, állj fel a géptől, és járkálj. Ez nem csupán a napi lépésszámnövelésben, hanem a gerinced egészségének megőrzésében is segítségedre lesz.

Sétálás, mint lelkiismeretfurdalás űző?

Ha valamiért úgy érzed, nincs erőd futni, válaszd a sétát. Arra figyelj, hogyha lehet, dupla annyi ideig sétálj, mint ameddig futni szoktál. Persze ne ettől várd a fejlődést, de ha minden kötél szakad, ez is megteszi, és  anap végén jó érzés lesz rápillantani a lépésszámlálóra.

futas

Eredeti innen Érkezett: Futótárs Főoldal

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb