Futás FogyásFutás kezdőknekFutóvilág

Minden kezdet nehéz!

A sport szerepe az önmegvalósítás felé vezető úton

Ajánló

Ez az írás azért született meg,mert sokan kértétek tőlem,hogy meséljek arról:Hogyan kell elkezdeni másképpen gondolkodni.

Hogyan illesszük be a sportot a mindennapjainkba?

Én sem voltam ám mindig egy futóalkat.Később sajnos egészségügyi okok miatt sem tornáztam több éven keresztül.

Legyünk őszinték:

A lustaság is szerepet játszott a mozgáshiány kialakulásában.Nem voltam egy atléta típus,az ízületeimmel mindig problémám volt és a gerincemmel is éveken keresztül orvoshoz jártam.Később,amikor elkezdődött a serdülőkor,a hormonok változásával szépen elindult a súlygyarapodásom is.

futas

Az igazi változást azonban egy szerelem hozta az életemben.Elkezdett zavarni a külsőm,úgy éreztem meg szeretnék felelni magamnak és a páromnak is.

Az a nő,aki a tükörből visszanézett rám,nem volt elégedett.

Nem úgy álltak a ruhák rajtam,ahogyan a próbababákon láttam.Egy barátnőm invitált el a helyi konditerembe,de kezdetben frusztrált még a gondolat is.Én úgy képzeltem,hogy az edzőterem a csodaszép,hibátlan testalkatú lányok és fiúk otthona,és nekem semmi keresnivalóm ott.

Első alkalommal,már megfogott a terem aurája.A sok pozitív ember,akik mind egy célért érkeztek ide:

Jobbnak lenni a tegnapi Önmagadnál.

Ez a mondat az én mantrám is,mint sok más embernek.És rájöttem nem azt kell erősíteni magunkban,hogy miért ne menjünk el sportolni,hanem arra kell koncentrálni,hogy miért akarunk változtatni.Amikor felismered magadban az erőt,a korlátlan energiát,akkor rájössz,hogy mindezt nem másért,magadért teszed.

Nem kell azt érezni,a másik szebb nálad,ügyesebb,erősebb.Arra kell a figyelmünket fordítani,amiben mi a legjobbak vagyunk.

Elárulok egy titkot:mindenkinek megvan a maga erőssége.

Ezért is érdemes eleinte kikérni szakember tanácsát,mert ők meg fogják találni neked azt,amiben te a legjobb lehetsz.Nem lesz mindenkiből élsportoló,de már azzal,hogy teszel az egészségedért csak nyertél.

Rengeteg olyan ismerősöm van,akik csak a külső megjelenésük miatt kezdtek el életmódot váltani.

Ez csupán egy oldal.Ezen kívül a depresszió,a stressz okozta egészségügyi problémák,a magas vérnyomás,a diabétesz…és még rengeteg betegség megelőzhető és kezelhető a testmozgással.

Amikor rájössz,hogy mennyit változol mentálisan és fizikálisan,akkor átkapcsol az agy és amit kezdetben kötelező feladatként éltél meg,az később a napi rutinoddá válik.

Minden kezdet nehéz,ez itt sincs másképpen.

Arra kell koncentrálnod,amit kitűzöl célként magad elé.Lesznek buktatók,munka,fáradtság,családi elfoglaltságok,stagnálás.Ilyenkor fontos,hogy legyen mibe kapaszkodni.

Nálam nagyon bevált a lakásban elhelyezett idézetek és fotók tömkelege.A motivációs feliratok elhelyezése jól látható helyekre.Ahogy telnek a hetek,hónapok azonban ez egyre könnyebb lesz.

Már nem azzal foglalkozol,hogy a környezeted mit gondol az életviteledről.Elkezded élvezni a mozgást és akkor végre megtalálod Önmagad.

Semmit sem csinálnék másképpen,amit kaptam a sporttól,azt már nem veheti el tőlem senki.

Eddz velem. Fejlődj velem. 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb