FélmaratonFutás kezdőknek

3 + 1 pont, ami jelzi, szintet léptél a futásban

Ajánló

Néha elmélázol azon, hogy vajon fejlődtél -e, vagy csak helyben toporogsz? Érdekel, milyen ritmust futsz, hogyan lehetnél gyorsabb, és egyáltalán, miért nem megy nagyobb táv egyszerre?

Ne aggódj, nem ezen múlik, hogy milyen szinten vagy a futásban. Összegyűjtöttem 3+1 (azaz négy csak így jobban hangzik) olyan tényt, amelyekkel, ha tisztában vagy, egyértelműen többet tudsz a futóedzésekről, mint az átlag.

Nyilván a listát lehet szubjektívnek tekinteni, azonban a majd lassan 30 éves futó múlttal úgy érzem, ezek valóban meghatározó tényezők. Sokat nyom a latba az a tudatosság, amit az edzéseidbe beleteszel. Mert a siker nem csak azon múlik, hogy mennyit futsz. Hogy orrba szájba csak az edzésen jár az eszed.

Szép dolog ez, de a valóság mást mond.

Azok jutnak a legmesszebbre, akik képesek kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket, és pontosan tisztában vannak a képességeikkel.

Így akár azzal is, hogy megítéljék, mikor kell „csak” hetven százalékot kiadni magukból ahhoz, hogy az hosszú távon eredményes legyen.

Például egy pár nappal, vagy héttel verseny szempontjából. Tegyük fel nem engedi, hogy „elvigye a lába”, hanem betartva a tanácsokat, korádban tartja az energiáit.

futas
  1. Tudod, hogy milyen ritmust bírsz el egy adott távon, és aszerint építed fel a futásaidat, versenyeidet.

  2. Tudod, mikor kell abbahagynod vagy darabjaira szedned egy edzést, esetleg pihenőt tartanod, ahelyett, hogy túledzenéd magad.

  3. Tudod, hogyha kimaradna egy edzés, miként pótold vagy helyettesítsd azt

     

    És a plusz 1: Nem hátráltat semmiféle időjárási körülmény, kimész futni.

Ahhoz, hogy ezt elérd, nem kell különleges képesség. Egyszerűen Eddz okosan. Figyeld a tested visszajelzéseit, mikor ment jobban a futás. És ne félj visszavenni a tempóból, vagy apróbb lépésekkel haladni. Hidd el, hosszútávon jobban jársz.

 

Fotó: © Rohappy | Dreamstime.com

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!