Futás Fogyás
Nagyon fut

Milyen a tökéletes női futótest? Kendőzetlen pasivélemény

A futótest mítosza, ami legfőképp nyáron él. Hiszen előkerülnek a toppok, a lengébb futóruhák. A hőségben félre kell tenni minden ellenérzést a saját testeddel kapcsolatban, hogy maga az edzés minél kellemesebb legyen. Elég gondot jelent futás közben megküzdeni a kánikulával, mintsem azon agyalni ki melyik testrészedet látja. Pasivélemény.

Nézd meg a videót, és iratkozz fel a Futótárs Youtube csatornájára.

Vagy ha inkább olvasnád, görgess tovább.

futas

A testalkattal kapcsolatos problémák legtöbbször a nők életében van jelen, persze pasiként is foglalkozunk a kinézetünkkel. Jobb esetben. Mégis a nyár a legtöbb futónőből előhozza az aggodalmat, hogy mit is vegyen fel a futásokhoz. Meleg van, de a testét nem szívesen „mutogatja”, viszont futás közben hamar kínzó teherré válhat még egy sima rövidujjú póló is a 30-35 fokban.

Álljon meg a menet!

A fő az önbizalom. Elsősorban azért, mert ha ilyen bizonytalanság érzésekkel küszködsz, akkor az első dolgod legyen, hogy mindent félreteszel. Más szavakkal: „Szarsz a világra”. Ne érdekeljen, mit gondolnak az emberek. Te futsz a kánikulában. Ha valami nem tetszik, csinálják utánad. És ez akkor is igaz, ha egyáltalán nem érzed úgy, hogy a „vetkőzés” indokolt lenne. Ne adja ég, tényleg még a testformálásod elején jársz.

Milyen is a tökéletes futótest?

Mondhatod, hogy már a kérdés is hülyeség. Én is valami ilyesmire jutottam. Ugyanis, ha megnézed a maratonista nőket, egyikük sem nevezhető konkrét ideálnak, már hétköznapi értelemben. Apró termetűek, rendszerint kórosan vékonynak tűnnek.

Akkor esetleg a sprinterek? 

Ők már közelebb állhatnak a civil értelemben vett ideális női alkathoz, hiszen kidolgozott a testük. Ám némelyikük talán túlzottan izmos, amit nem minden férfiszem kedvel.

A középtávfutók a nyerők?

A 800-1500 méteres középtávfutók állnak talán a legközelebb a női ideális testalkathoz. Izmaik kidolgozottak, tónusosak, magasságuk átlagos vagy minimálisan afeletti, és zömmel az arcuk is lágyabb vonásokkal bír a sprinterekéhez képest.

Ha őszinte akarok lenni, valószínűleg az utóbbiak mezőnyéből kerülne ki az én favoritom is. (Mint ahogy ki is került párszor:).

De a lényeg mégis más, és ezt kell Neked figyelembe venned a futótesteddel kapcsolatban

A hobbifutók többsége ha nem is maratonista, de hosszútávfutónak számít. Valószínűleg te is. És mint minden ideál, a futótest csúcsa is azon múlik, hogy az egyén mit ad ki magából. Te, aki képes vagy dolgozni a testedért, előnyben leszel azokkal szemben, akiknek még ha esetleg szerencsésebb is a genetikájuk. Ha nem sportolnak, eltunyulnak, lustábbak lesznek, kevesebbet bírnak. Míg te többet.

Mindenkinek futóteste van, aki felveszi a futócuccot és fut!

Ennyi.

Szóval bátran vedd fel a sportmelltartót vagy a toppot.

Lehetséges, hogy ez túl egyszerű magyarázatnak, vagy mismásolásnak tűnik, de tényleg így gondolom. Annak érdekében, hogy végképp ne tűnjek álszentnek, nyilvánvalóan vonzóbb egy kidolgozott női test, de a kidolgozottság is relatív. Ugyanis az nem csak azzal egyenlő, hogy mindenhol izmos vagy, nincs rajtad felesleg.

Ha igényes, arányos, és leginkább nőies vagy, és önbizalommal „viseled” magad mindenféle testalkat mellett, akkor biztosan nyerő vagy. Ne élj tévképzetben. Nem kell takargatnod magad azért, mert valamelyik testrészeddel elégedetlen vagy.

A kulcs az önbizalom

Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, könnyedén belekerülhetsz egy negatív spirálba. Mindig találsz majd olyat, akit jobbnak látsz és nem veszed észre a saját értékeidet vagy lekicsinyled azokat. Ezzel pedig elveszed az esélyt, hogy szeresd magad, ami miatt nem hiszel majd a bókokban, és lehet még akkor is problémát látsz a testeden, amikor a pasik/pasid nyála csorog már érted.

És a folytonos küzdés, az értékeidről, a szexiségedről való meggyőzés fárasztóbb lesz számára, mintha egy rosszabb külső adottságokkal rendelkező nővel lenne, akiben dúl az önbizalom

Szóval bátran öltsd magadra a legszexibb futóruhát, amiben minden szempontból komfortosan érzed magad, és irány a pálya. Ha tetszett ez a cikk, és egyetértesz, akkor imádnád a Női test pasiszemmel könyvet, amelyben hasonló stílusban írok.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

Érdekel
hogyan növeld önbizalmad?

Olvasd el ezt a cikket.