Tudástár

Mi az a teljesítmény diagnosztika és miért hasznos?

Ajánló

A teljesítmény diagnosztika több szempontból is hasznos a futók számára. Az egyik a legalapvetőbb, hogy biztonságban edzhess. Mivel a diagnosztika az általános kardiológiai kivizsgáláson túl (ha ott minden rendben találnak) terheléses vizsgálatot is magában foglal, magabiztosabban edzhetsz tudva, hogy az egészségeddel minden rendben van.

A másik előnyös oldala, hogy a terheléses vizsgálatnál kiderül, hogy hogyan is alakulnak a te személyes pulzuszónáid. Így például Dynostics VO2 max mérésre is sor kerül, ami a maximális oxigénfogyasztást méri. Meghatározható az a pulzusszám, amikor az aerob folyamat átmegy anaerobba. (A fáradtsági szintedtől függően). És így tudni fogod, hogy mikor melyiket kell alkalmaznod, milyen pulzusszámot kell elérned vagy milyen pulzusszámon kell tartanod magad az adott edzési cél eléréséhez. Például fogyás, edzettségi állapot növelés.

Az általános állapotfelméréses változatot mindenképp érdemes elvégezni évente egyszer a biztonságos edzés érdekében.

futas

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb