Tudástár

Mi az a Panoráma kör?

Ajánló

A Panoráma kör a Balboa körhöz hasonlóan a HHH egyik kedvelt futó és túraútvonala. Hossza kb 10 km. Fenyőgyöngyétől indul, és egy kiadós másfél kilométeres emelkedős szakasz után a vállalhatóbb terhelést jelentő változatos izgalmakkal tarkított szintúton folytatódik a futás. A talajból kinövő kis sziklákra azért figyelni kell, de a panoráma sokszor nevéhez hűen csodakilátást nyújt a városra. A „Gückler” szikla, amit Oroszlános sziklának is szokás hívni jellegzetes nevezetessége az útvonalnak.

Aztán egy kőkemény fordulóval a reptér felé kell venni az irányt, ami durva emelkedő után füves részre vezet, aztán vékony földútra is rátérünk, ami megint csak égeti az energiákat. Aztán újabb földes rész következik változatos emelkedőkkel, turistaútvonalon, majd egy meredek emelkedő és leejtő kombináció után a Fenyőgyöngyére vezető aszfaltos útra érünk. Ahol jobbra fordulva lecsoroghatunk Fenyőgyöngye buszmegállóhoz.

A Panoráma kör az útvonal viszontagságai miatt ajánlott a félmaratonra való felkészülés időszakában is. Persze ne a verseny előtti héten menj oda, mert a Futók Murphy törvényei szerint lesérülsz. Erre Egyébként mindig figyelj. Óvatosan a terepfutásokkal. Bár hasznosak, hordoznak bőven kockázatot magukban.

Az útvonal.

 

futas

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb