Tudástár

Mi az a hosszú hajrá?

Ajánló

A hosszú hajrá annyiban különbözik a „sima” hajrától, hogy a megszokotthoz képest hamarabb nyitják meg a futók. Megítélését a versenytáv is meghatározhatja, általánosságban azonban elmondható, hogy a lélektani és fizikális határ valahol az utolsó 200 – 250 méter környékén húzódik.

Legtöbbször akkor beszélünk hosszú hajráról, ha a futó a cél előtt 200 – 250 méternél nagyobb távolságban kezdi meg a tempónövelést, amivel megpróbálja maga mögé utasítani a riválisait. Ebben a tempóban a futók bőven az anaerob zónájukban futnak általában, így okosan kell taktikázniuk, ugyanis annál a terhelésnél nagyjából 1 percig képesek abban a ritmusban futni.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb