Tudástár

Mi az a hibrid óra?

A hibrid óra különleges típusaival a FutótárShop-ban is találkozhattál már. A Zeblaze órák például ilyenek a mi kínálatunkban.

Ha egyszerűen kéne definiálni a hibrid órát, akkor azt így lehetne megtenni:

A hibrid órákban a hagyományos óraszerkezet keveredik a modern technológiával, így a kettő tökéletes egyensúlyából a modern kor karóráját kapjuk.

Ezt az egyedülálló megoldást akkor ajánlott választanod, ha tényleg szereted a klasszikus órák megbízhatóságát. A Zeblaze leírásában például az alábbi szerepel: a hibrid óra hagyományos óraként akár 3 évig is működik egy feltöltéssel, de az okosóra funkciókat használva is akár 7 napot bír egy töltéssel.

A hibrid óra okosóra funkciói között pulzus és vérnyomásmérés, alvásfigyelés, sport módok és időjárás előrejelzés található.

hibrid óra
Zeblaze hibrid óra

A hibrid óra prémium minőségű 316L rozsdamentes acél óraházzal rendelkezik, amit megerősített polikarbonát bevonattal láttak el. A kijelzője tükröződés mentes, edzett üvegből készült, aminek köszönhetően az óra kijelzője napfénynél is tökéletesen látszik.

Rejtett érintőkijelző

A Zeblaze hibrid óra a német tervezésű külalakjának és a rejtett OLED kijelzőjének köszönhetően kettős óraélményt biztosít viselőjének. A hibrid óra alapja egy régimódi órakeret, de amikor megmozdítod a csuklód, láthatóvá válnak az okosóra funkciók.

Az óra kijelzőjét érintve szabadon választhatjuk a megtekinteni kívánt adatokat, napi aktivitásunkat nézhetjük meg, vagy akár sport módot választhatunk.

Okosóra funkciók

A Zeblaze hibrid órafunkcióinak köszönhetően ellenőrizheted az időjárást, értesítéseket kaphatsz, megkeresheted az elhagyott telefonodat és rengeteg egyéb okos funkció közül válogathatsz.

Főbb funkciók:

 • pulzusmérés
 • vérnyomásmérés
 • alvásfigyelés
 • sport módok
 • aktivitásmérés
 • 50m vízállóság
 • értesítés kijelzés
 • elégetett kalória kijelzés
 • megtett távolság
 • hívás értesítés
 • ébresztőóra
 • időjárás és hőmérséklet kijelzés
 • célok emlékeztető.

Útvonal követése GPS-el

A hibrid óra az okostelefon GPS adatait kéri le Bluetooth kapcsolaton keresztül, így gyakorlataid, útvonalaid akár térképen is nyomon követheted. Az óra nem rendelkezik beépített GPS nyomkövetővel, csak az okostelefonról tudja lekérni a GPS koordinátákat, így annak is nálunk kell lennie mozgás közben!

Vízállóság és működési idő

A hibrid óra legnagyobb előnye, hogy hagyományos óraként akár 3 évig és képes működni egyetlen feltöltéssel. De miért is ne vennénk igénybe az okosóra funkciókat, hiszen éppen ez az a plusz, amit a hibrid órák nyújtanak.

Az okosóra funkciókat használva a hibrid óra rendelkezésre állási ideje 7 nap, ami így is egy rendkívül hosszú időnek számít.
A Zeblaze hibrid óra 50m vízállóságra képes, így nyugodtan sétálhatsz, futhatsz, vagy akár táncolhatsz az esőben.

Android és IOS támogatás

A hibrid óra a Comfit mobil alkalmazást használja, ami ingyen elérhető Android és Iphone telefonok számára is. Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az alkalmazással, és folyamatosan kétirányú kommunikációt tart fent a mobiltelefonnal.

Az alkalmazás használatához legalább Android 4.4 vagy IOS 8.0 szükséges.

Csekkold a hibrid órákat itt.

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb