Tudástár

Mi az a Canicross?

Ajánló

A Canicross alapvetően terepfutás kutyával. Egy futó-terepfutó-sport kutyások számára. A kutya és az ember együtt fut a kijelölt versenypályán egy szárral összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint – együtt. A felszerelés egy canicross hámból, egy részben rugalmas összekötő pórázból, és egy széles párnázott övből vagy canicross beülőből áll. A szabályok egyszerűek: a kutyának kell elöl futni ( legalább a pálya 95 %-án)  a gazdának utána, közöttük pedig egy póráznak kell feszülni, amely egyik vége a gazda övén a másik vége pedig a kutya hámján csatlakozik. A sebességet a gazda határozza meg. Az ö futóteljesítményénél gyorsabban nem tud a páros futni. A kutya életkora minimum 12 betöltött hónap kell legyen és nem lehet agresszív sem az ember, sem más kutya versenyzőkkel szemben.

Forrás. Magyar Canicross Egyesület.

Mit kell tudni a Canicross felszerelésekről?

Ehhez nézd meg az alábbi 2 videót, amelyben összefoglalják a kutyás futás (canicross) felszereléseiről szóló legfontosabb ismereteket. Szó lesz a beülőkről, futóövekről (musher, zerodc, nonstop dogwear) -húzóhámokról (musher, zerodc, nonstop dogwear) -rugalmas szárakról (musher, zerodc, nonstop dogwear) – a húzóhám helyes feladásáról -sétáló és egyéb funkcionális hámok használatának ellenjavallatáról.

futas

Íme a második videó, ami kifejezetten a húzóhámokra fókuszál.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

Szerző:
Magyar Canicross Egyesület
A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb