Futóvilág

Mi a lélekfókuszú futás, és hogyan segít Neked?

Ajánló

Két személyes történettel készültem, hogy igazán jól érzékeltessem számodra, mit értek lélekfókuszú futás alatt. Talán Neked is van már tapasztalatod a futás lélekre gyakorolt hatásában, ennek ellenére szeretnék még több segítséget nyújtani a számodra, hogyan hozhatod ki belőle a maximumot.

Lélek és futás = Lélekfókuszú futó tréning

Ha mindenképpen röviden kéne összefoglalnom, mit értek ez alatt, akkor annyit mondanék, hogy a

futásra nem elsősorban a teljesítmény, időeredmény vagy helyezés eléréseként gondolok, hanem azokra a mindennapokban is használható adományokra, amikre a futás által jutok hozzá

Hiába voltam kb. 15 évig versenysportoló, ahol nyilvánvalóan a teljesítmény, a feszes folyamatok játszották a főszerepet, a futás ettől függetlenül megtanított arra, hogyan hasznosítsam lazán az edzéseken, versenyeken szerzett tapasztalatokat.

Ezért elkezdtem összekötni a magánéleti dolgaimat a futásban használt elemekkel. A munkát edzéstervhez vagy versenyhez hasonlítottam. Ha ki kellett bírnom például 12 órát az első munkahelyemen, ahol éjszakai recepciósként dolgoztam, akkor tudatosan arra összpontosítottam, hogy tüzeljem magam a cél felé. Lekössem a figyelmemet, és ne siránkozzak. Akárcsak a versenyen, ahol tudtam, ha okosan osztom be az erőmet, el fogok jutni a célig.

futas

Magánéleti válságot is hasonlóképpen építettem föl. Úgy éreztem, át kell vészelnem 2-3 hónapot, ezért azzal együtt, hogy meghagytam magamnak a „gyászt”, akár egy kezdő futóedzésnél, türelemmel haladtam előre.

És végig hittem, hogy célba érhetek, ami ez esetben a szakítási fájdalom leküzdését jelentette.

Lélekfókuszú futás videó

Készítettem egy videót a Futótárs Youtube csatornájára, amiben részletesebben, és kötetlenebb formában beszélek a lélekfókuszról, és abban is segítek, hogy Te hogyan tudsz még gyorsabban előrelépni, ha elfogadod a futás léleképítő funkcióját.

Tipp. Köszi, ha feliratkozol a csatornára;).

 

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb