Fejlődni szeretnékFutás kezdőknekFutóvilágTudástár

Legyünk elég bátrak elindulni!

Ajánló

A mai cikkem merőben más lesz,mint az eddigiek!

A sport lélektani hatásaira helyezzük kicsit a hangsúlyt! Hogy miképpen kapcsolódik ez a téma egy futással foglalkozó weboldalhoz, az kiderül miután végig olvassátok! A vizsgálat célja, hogy megmutassuk mit tesz a sport a lelkünkkel, és a fizikai változások mellett, milyen pozitív hatása lesz a belsődre.

Teljesen mindegy, hogy nők vagy férfiak vagyunk, mindenkit érhettek már olyan külső hatások, amelyek következtében elveszítettük a magunkba vetett hitünket. Tönkre ment kapcsolatok, költözések, megszűnt munkahelyek, hosszabb betegség, sérülések mind-mind nehezítik a mindennapi életünket.

És, ha még ezek a problémák nem lennének elegek, ott vannak a” sohasem vagyok megelégedve magammal érzések”, amelyek sajnos nagyobb százalékban minket, nőket érintenek.

Több ízben hallottam már nőtársaimtól, hogy azt mondják, azért szeretnének lefogyni, mert a párjuknak szeretnének tetszeni. Na, ez az első önbecsapás! Mi nők hajlamosak vagyunk ráfogni a férfiakra, hogy miattuk szeretnénk változtatni magunkon….Én is ezt csináltam, pontosan tudom miről is beszélek!

futas

Nem a férfiak figyelmére vágyunk leginkább, persze, mint minden történetben itt is vannak kivételek, de azt kell, hogy mondjam:

A nők legtöbbször egymásnak, és saját maguknak nem felelnek meg! Sokkal többször kritizáljuk egymást, mint azt be mernénk ismerni…Neki miért van szebb feneke? Miért olyan vékony? Biztosan egész nap csak kínozza magát….stb. stb.

És végre itt térek ki arra, hogyan is jön ez egy futós blog témájához? :)

Az elmúlt évek alatt, többen megkerestek privátban ezekhez hasonló kérdésekkel:

Zsani, mit tudnál nekem ajánlani ahhoz, hogy nagyobb önbizalmam legyen? Zsani, te hogyan vetted rá magad arra, hogy lemenj a terembe? Én félek mit gondolnak rólam mások… Zsani, te hogyan tudod megoldani, hogy még este is rávedd magad a futásra? Zsani, nem merek feltenni magamról fotót, mert félek, hogy kinevetnek, de minden nap nézem az oldaladat, és nagyon motiválsz…..

És még sorolhatnám napestig…..

Először is, Kedves Olvasók, azt szeretném nektek elmondani, hogy én is így kezdtem!

Mindig az első lépés a legnehezebb! A sport már felnőtt koromban került az életembe, és csupán pár éve fejtettem meg miért történt ez így…de erről majd egy későbbi cikkben adok választ. Egy dolgot azonban tudok: megmutatta számomra mi lehetek!

 

Mekkora belső erő lakozik minden emberben! Igen, erre bárki képes! Még felnőttként is képesek vagyunk megváltozni!

Rengeteg lemondással jár, ugyanakkor amit cserébe kapsz, az sokkal több annál, minthogy a rá fordított időnket sajnáljuk. Van egy kedves ismerősöm, akinek a történetét örömmel osztom meg veletek. A főhősünket, az esküvője után nem sokkal hagyta el a kedvese, egy másikért. Teljesen összetört, és a bánatát sokszor evéssel tompította. Hónapokig belemerült az önsajnálatba, és az egyébként is komoly súlyfeleslegét tovább halmozta. Azon kapta magát, hogy a súlygyarapodással a betegségek is sorra jöttek és a kezdődő depresszió tünetei mutatkoztak rajta. Ekkor felkeresett egy coachot, a barátok hatására, akik már nem bírták nézni ezt az önpusztító életvitelt.

A coach javaslatára elkezdett életmódot váltani. Letette a cigarettát, odafigyelt az étkezésre, és bekerült az életébe a futás. Az első néhány hét piszkosul nehéz volt neki és a futás helyett, inkább gyors gyaloglásnak nevezném az edzést, de azon kapta magát pár hét elteltével, hogy ez egyre jobban tetszik neki. A motivációt kezdetben az jelentette számára, hogy csak lábaljon ki valahogyan a depresszióból. Három hónap elteltével a futás már nemcsak egy tüneti kezelést jelentett számára, hanem megtalálta benne az életörömöt. A megváltást, ami visszahozta a magába vetett hitet.

Ahogyan nőtt a teljesítménye, és a kilométerek száma, úgy csökkent a súlyfelesleg, és tért vissza a belső ereje.

A társasági élete újra egyenesbe jött, szívesen ment összejövetelekre, és boldogan mesélte, miként változtatta meg a futás az életét. Ehhez hasonló történeteket tudnék nektek sorolni napestig. Imádok hallgatni ezeket. Kicsit magára ismer az ember ilyenkor.

Ezért is szeretem hangoztatni, hogy nem a külső számít igazán. Az a fontos, hogy összhangban legyen a külső és a belső is. Az, hogy saját magunkkal meg legyünk elégedve! A belső egészség, a külsőnkön is meglátszódik.A ragyogás, amit az erőnk és a motiváltságunk visszaszerzésével kapunk, sugárzik!

Ne azért járj el edzeni, mert jobb feneket szeretnél, mint JLO! Azért járj le edzeni, mert jobb feneked szeretnél attól, ami jelenleg van neked! Ne másokhoz akarjunk hasonlítani, ne ez legyen a fő cél!

Mindenki egyedi, megismételhetetlen és még sokszor szerencse is, hogy nincs belőlünk több!

Edzésre Fel!

Futásra Fel!

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb