Így találd meg a legjobb sportmelltartót futáshoz

A sportmelltartó, habár nem csak futáskor használható, minden esetben előnyösebb viselet, mint a hagyományos, bármilyen testmozgásról is legyen szó.

 

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb darabot, elsőként azt kell tisztáznod, hogy mi a melltartó méreted. Ugyanis a nők zöme rossz melltartót hord, ami hosszú távon nemcsak kényelmetlen, hanem egészségtelen is.

Futás közben különösen fontos, hogy a legtökéletesebb sportmelltartó legyen rajtad a rázkódás csillapítására. Ami ugyan igazán kellemes látvány lenne a pasiknak, de elsősorban most ne abból indulj ki:).

Bár, mint majd látni fogod szerencsére a sportmelltartó esetén sem kell lemondanod a szexiségről.

A helyes melltartó méret kiszámítása:

A Dressa az egyik legkiemelkedőbb márka a sportmelltartók piacán. A cikkük alapján az alábbiakat lehet tudni a tökéletes melltartó megtalálásához.

A legegyszerűbb módja a megfelelő mellméret kiszámításának centis méréssel történik, amivel könnyedén és kényelmesen kiderítheted, hogy a melltartó méretek közül melyik a számodra megfelelő.

 

1. Lépés: A mell alatti körméret meghatározása:

 

Ügyelj rá, hogy a centi vízszintes legyen! Nem szabad túl bőnek, vagy szorosnak lennie! Vegyél egy nagy levegőt közben, hogy a lehető legkisebb méretet kapd! Miután megvan az érték keresd ki az alábbi táblázatban:

 

Mell alatti körméret Melltartó körméret nagysága
63-67 cm 65
68-72 cm 70
73-77 cm 75
78-82 cm 80
83-87 cm 85
88-92 cm 90
93-97 cm 95
98-102 cm 100
103-107 cm 105
108-112 cm 110
113-117 cm 115
118-122 cm 120

 

 

2. Lépés: A mellbőség mérése (mellszélesség mérése):

Az első szabály, hogy szivacs nélküli melltartóban mérd meg a mellbőségedet, mivel a melleid a melltartóban meg lesznek tartva, ezért a mellbőséget is egy sima, nem Push up-os melltartóban kell megmérni. A bőség nagyobb lesz felpolcolt, mint sima állapotban.

A technika a következő: Állj egyenesen és mérd meg centivel a melleid legszélesebb pontját! Ügyelj rá, hogy a centi vízszintesen álljon és ne legyen túl szűk, vagy bő!


3. Lépés: A kosárméret kiszámítása:

Vond ki a mellbőségedből (2. Lépés) a mell alatti körméretedet (1. Lépés)! Ezután a kapott különbséget keresd ki a táblázatunkban és már meg is kaptad a kosárméretedet!

Különbség (cm) Kosár
12-13 cm A
14-15 cm B
16-17 cm C
18-19 cm D
20-21 cm E
22-23 cm F
24-25 cm G
26-27 cm H
28-29 cm I
30-31 cm J

 

Mire jó egy sportmelltartó, és miért használd futáshoz?

A sportmelltartókat úgy fejlesztették, hogy mozgás közben minimalizálják a mell mozgását, ezáltal komfortosabbá és nem mellékesen egészségesebbé tehetik számodra a futást. Ha futsz, lehetőleg sportmelltartóban tedd, ugyanis így megvédheted magad attól is, hogy a melleid korábban megereszkedjenek.

A sportmelltartókat tartásuk erőssége alapján is kategorizálják. Nyilván másfajta tartásra van szükséged, ha kerékpározol, és másra, ha futsz.

Futás közben a mozgásformából adódóan a mellek markánsabb rázkódásnak vannak kitéve, ami pláne hosszútávon igazán kellemetlen. Maradjunk annyiban, egy félmaratonon (vagy akár 10 kilométeren) van épp elég bajod, mintsem a melleiddel törődni

Ennek megfelelően a futáshoz erős tartású sportmelltartó szükséges. De felmerül, hogy milyen is legyen a kiválasztott darab.

A sportmelltartóknak 3 féle változata van:

– A sima kompressziós, amelynél a melltartó anyaga rendkívül rugalmas, ezáltal valósággal odalapítja a melleidet a mellkasodhoz. Ez a típus leginkább az A és B kosaras nőknek felel meg.

– A második típus mindkét mellet külön rögzíti. Ez a sportmelltartó hasonlít leginkább egy sima melltartóhoz, mert a teljes mellet befedi. Ezeknél a sportmelltartóknál széles pántok, kapcsok és néhány esetben merevítők tartják egy helyben a kebleket.

– A kompressziós/két kosaras sportmelltartók a két előbbi típust vegyítik, amivel maximális tartást biztosítanak.

Mire NEM jó egy sportmelltartó?

Dacára a kényelemnek, hétköznapi viseletnek nemigazán alkalmas. Ennek ellenére persze elmehetsz benne az edzőpályára, vagy a konditerembe a futógéphez. Semmi bajod nem lesz tőle. De az általános felhasználását elsősorban sportolásra találták ki.

A másik nem túl örvendeztető hír, hogy azok sem lesznek elragadtatva tőle, akik a mellméretüket szeretnék növelni.

Mindazonáltal tapasztaltból mondom, egy jól megválasztott sportmelltartó igenis csodálatos hatást gyakorolhat a pasikra. Viszont logikus módon az egyetlen célja, hogy stabilan tartsa a melledet futás közben, így nyilván nincs beépítve semmiféle „csalás”.

 

'Fel a tetejéhez' gomb