Tudástár

A lábmasszírozó futóknak mennyire hasznos?

A lábmasszírozó futóknak nem csak edzések vagy versenyek után hasznos. Azonban oda kell figyelni néhány ökölszabályra, amivel csúcsra járathatod a hatékonyságát. Ezeknek jártam utána.

A lábmasszírozó nem helyettesíti az embert

A szomorú hír, hogy hiába a gép számos funkciója, a masszőrt nem tudja teljes mértékben kiváltani. Az emberi érintés ugyanis olyan meghittséget nyújt, amit nem lehet gépi módon visszaadni. Ha minden héten mennél masszőrhöz, az akár havi 40 ezer forintodba is kerülhetne.

Szóval a masszőrhöz járás többségünknek kilőve. Ehhez képest a lábmasszírozó ára elenyésző. Majd 1 hónap után megtérül.

Amit viszont érdemes megtenned, mielőtt használnád, hogy te magad finoman átsimítod, átgyúrod a lábadat. Ez a bemelegítés a gépi masszázs előtt abban segít, hogy jobban érezd magad a gép használata során.

Alkalmanként maximum 15 percig használd a lábmasszírozót

Ez csupán az ajánlott használati idő, azonban érdemes betartanod. A masszázs alatt 3 különböző fokozatot állíthatsz be. Ez segít majd megtalálni a legkellemesebbet. Azonban maga a masszírozás intenzív. A lábmasszírozó gép a talpadat és a vádlidat is átdolgozza. Ez egy komplett, előre beállított program keretében történik. Ha tovább folytatod, mint az ajánlott idő, azzal többet árthatsz, mint használsz az izmaidnak. A hosszan tartó, túlságosan erős gyúró mozdulatok ugyanis görcsössé tehetik az izmokat.

Akkor válaszd ezt a megoldást, ha szereted az erősebb masszázst

Kikapcsolhatsz futás, vagy egy hosszú nap után sőt, akár a munkahelyeden is használhatod, ha ülőmunkát végzel.
Funkciói szabályozhatók, így a számodra legmegfelelőbb masszázst állíthatod be. Külön állíthatod a lábfejmasszázs és vádlimasszázs intenzitását.

Ennek Ellenére: Elsősorban azoknak ajánlom, akik az erősebb masszírozást kedvelik.

Melegítő funkcióval is rendelkezik, melyet szintén 3 hőfokban állíthatsz.
A tetején található szabályzó panel segítségével könnyedén használhatod. Dőlésszögét az alján lévő tartóval változtathatod.

Lábmasszírozó futóknak

 

Miért hasznos a masszírozás futóknak?

Egy fárasztó edzés után fontos a gyors regeneráció. Pláne, ha nagyban nyomod, ne adja ég túltolod az edzést. Nem lehet mindennap rohanni masszőrhöz (sajnos), ezért temérdek időt és tonnányi pénzt is megspórolhatsz, ha kezedbe veszed az irányítást.

Ez egy olyan plusz extra levezetés és kényeztetés a lábizmaidnak, amit különösen a másnapi edzésen értékelhetsz igazán.

Az alapos átgyúrás ugyanis másnapra léglábakat eredményezhet

A lábmasszírozó gép azokat a kulcsfontosságú izomkötegeket dolgozza át, amik a futásnál, főleg talajfogás és stabilizálásban segítenek. Így kulcsfontosságú, hogy kényeztesd, karban tartsd őket.

Bármilyen futó edzéstervet követsz, nem hanyagolhatod el magad.

Ha szeretnél egy lábmasszírozót, most megéri beszerezned.

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb