Kezdő Kihívás #3: A futóiskola teszt

A 101 kihívás futóknak könyv 6. tesztjét hoztam el Neked mára. Ezt a kihívást egy könnyű futás után végezheted afféle kiegészítésként.

Ennek ellenére általános bemelegítés mindenképpen szükséges hozzá.

10-12 perc futás, nyújtások, néhány lendületes 80-100 méter. Vagy, ha otthoni edzésről van szó, helyben futás, szökdelések, törzskörzések szerepeljenek a melegítő gyakorlatok között.

A feladat

Keress egy nagyjából tíz méter hosszú egyenletes talajt. Ne beton legyen.
A következő gyakorlatok valószínűleg ismerősek lesznek.

10 méter magastérdemelés. Ügyelj rá, hogy a felsőtested egyenes legyen, és a térded minél magasabbra emelkedjen miközben a másik lábad precízen nyújtva marad. Kocogj vissza a kiindulóhelyre.

10 méter sarokemelés. Ennél a feladatnál is figyelj az egyenes, enyhén előredőlő törzsre. Kocogj vissza a kiindulóhelyre.

10 méter indiánszökdelés. Ugyancsak tartsd egyenesen a felsőtested, használd a kezed, érd el a felhők alját, miközben a lendítő lábaddal próbáld megsimogatni a hasadat.

10 méter támadójárás. Óvatosan hajtsd végre ezt a gyakorlatot. Tedd csípőre a kezed, és nyújtsd előre az erősebbik lábaddal amennyire csak bírsz, a hátsó lábad nyújtva marad, majd amennyire megy, és engedd le a testsúlyodat. Aztán lépj előre a hátul lévő lábaddal. Mintha egy folyón haladnál keresztül, és csak másfél méterenként türemkednének ki belőle sziklák, ahová léphetsz. Amikor elérted a 10 métert, óvatosan egyenesedj fel, majd kocogj vissza.

A kihívás.

Ismételd ezt a feladatot 1 héten át 3 alkalommal. Az edzések között lehetőleg egy-egy pihenőnapot tarts. Legyél óvatos, ha tudsz, használj előtte melegítőkrémet.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb