Futóvilág

Hogyan maradj fitt otthoni rutinnal?

Ajánló

Matt egy futó/apa/férj New Jersey-ből. A TheRunnerDad.com oldalra való írás mellett alkalmanként cikkeket ír más blogoknak és weboldalaknak is. Informatikus, szenvedélye a futás, az utazás és a fotózás. Összegyűjtött néhány instant tippet a formába hozásra, otthon.

A világjárvány mindannyiunk számára megterhelő volt. Amikor az edzőtermek bezártak, ezt ürügynek vehettük arra, hogy ne eddzünk. Ha még mindig ódzkodsz attól, hogy nyilvános edzőterembe menj, itt egy lista a legjobb módszerekről, hogy otthon is fitt maradj.

Dolgozz apró dolgokon

A fitté válás legnehezebb része valójában az elkezdés. Éppen ezért kezdd kicsiben. Tedd le a voksod egy vagy két edzési cél mellett, majd készíts tervet, hogy ezeket valóra válthasd. Ha karcsúsodni szeretnél, az edzéseket a fogyás köré összpontosítsd. Ha a testtartásodon szeretnél javítani, keress olyan edzéseket, amelyek megkövetelik, hogy egyenes hátat vagy speciális formát tarts. Függetlenül attól, hogy milyen fitneszcélokat tűztél ki, készíts egy tervet, hogy elérd őket, és tartsd magad hozzá.

Kezdj el egy otthoni edzésprogramot

Amint elkezdesz némi előrelépést tenni az első célod felé, itt az ideje, hogy komolyabbra vedd a dolgot. Kutass a neten különböző edzésprogramok után, amelyeket otthonról, kényelmesen végezhetsz. Tölts egy napot a felsőtestgyakorlatokra összpontosítva, az azt követő napot pedig jöhet a lábnap. A teljes körű testedzés segíteni fog abban, hogy jobban érezd magad.

Végezz szabadtéri tevékenységeket

Még ha nem is jársz edzőterembe, ez nem jelenti azt, hogy nem hagyhatod el az otthonod. Ha kimész a szabadba, sokkal több edzéslehetőséggel számolhatsz – a legfontosabb a kardió. A gyaloglás, a futás és a túrázás mind remek módja annak, hogy egy kis mozgást iktass a rutinodba. Próbáld ki a szabadtéri jógázást. A friss levegő igazán feldobja az élményt. Mondja Matt.

Kezdj kiegyensúlyozott diétába

Most jön a ház körüli fittség megőrzésének legjobb módját felsoroló listánk legnehezebb része: az egészséges táplálkozás. Sajnos a világ összes edzése sem ér sokat, ha továbbra is egészségtelen ételeket eszel. Lassan kezdj hozzá, ha az étrended megváltoztatásáról van szó. Lassan hagyd el az egészségtelen dolgokat, és kezdd el helyettesíteni őket egészséges ételekkel. A bélrendszered meg fogja köszönni, és úgy fogod találni, hogy könnyebben elérheted a fitneszcéljaidat.

futas

Forrás link

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb