Futóvilág

Hogyan csökkentsem a stresszt futással?

Ajánló

Az elmúlt időszak mindenki számára megterhelő volt. Mi futók pontosan tudjuk, hogy a futás jobb lehet bármely pszichológusnál, de egy kis rásegítés sosem árt. Vallja Anna is, a Fannetasticfood blog szerzője.

tippek a stressz csökkentésére

A stressz csökkentésére vonatkozó tippek

Gyakorlat

Anna Anyukaként a digitális oktatással is küzd. Ennek ellenére igyekszik minél többet kihozni magából. És nem elhanyagolni a mozgást.

Különösen szülőként nagyon fontos volt számomra, hogy rendszeresen biztosítsak énidőt magamnak, ami számomra a mozgást jelenti. Már egy rövid séta is csodákat tehet a hangulatomban. Prioritás volt számomra, hogy már a terhességem alatt is aktív maradjak, mert tudom, hogy ez mennyire segíti a mentális állapotomat.

futas

Nagyon hiányzik a pandémiát megelőző edzésformám, hogy a barátaimmal futhassak; mert ezek az edzések mindig kikapcsoltak, pozitívabbnak és derűsebbnek éreztem magam.

A virtuális edzések, versenyek messze nem ugyanolyanok, de jobbak, mint a semmi, és ha arra gondolok, hogy remélhetőleg ősszel futni kezdhetek a barátaimmal, az ad számomra némi reményt. Célt, amire várhatok.

DC-ben fut az ősszel

Anna nagyon várja a személyes jógaórákat is.

Amikor otthon jógázok, ha csak rövid (20–30 perces) órákat végzek is, segít hogy ne érezzem magam hasztalannak.

Olvasás

Az olvasás Anna egyik kedvenc módszere a stressz csökkentésére és a feltöltődésre. Általában lefekvés előtt olvas.

Igazából sokkal többet olvastam az utóbbi időben, mivel terhes voltam, és mert annyira elfáradok közvetlenül a vacsora után, hogy 19:30 körül fekszem ágyba! Ez pedig rengeteg időt ad az olvasásra és a pihenésre, mielőtt valóban lekapcsolnám a villanyt.

Különösen azzal, hogy a világ milyen stresszesnek érzi magát, nagyon jónak találta, hogy a könyvek világába meneküljön, távol maradva a folyamatos rosszhírek felzaklató hatásától.

szépirodalmi könyvek

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Ez egy nehéz dolog számomra, főleg terhesen, mert olyankor MINDIG éhes vagyok. Gondoskodnom kellett arról, hogy a nap folyamán megfelelő tápanyagot vigyek be, még akkor is, ha valamit nem akartam megenni. Arra összepontosítottam, hogy változatos legyen az étkezésem.

Fürdés

Megszállottja vagyok a fürdőknek – különösen az epsom-sós fürdőknek -, és ez lett az egyik kedvenc módom, hogy ellazuljak egy hősszú nap után. A legfontosabb számomra a fürdőkkel az, hogy a telefonom ne legyen elérhető közelségben, vagy bármilyen más zavaró tényező, hogy valóban csak pihenhessek, és hagyjam, hogy elmém elkalandozzon, mert különben mindig azon kattogok, mit kéne még megcsinálnom. Milyen feladat vár rám.

Kiszervezés:).

Szánj időt arra, hogy elgondolkozol, mely napi / heti feladatok rabolják el a legtöbb idődet, és fontold meg, hogy segítséget kérsz.

Anna és a férje Matt például így oldja meg a bevásárlást.

Az összes élelmiszert, ami a hétre kell megrendeljük egy alkalmazáson keresztül házhozszállítással, amivel rengeteg időt takarítunk meg, hiszen nem kell boltba járnunk. Se az odaút. Se a válogatás nem vesz el az időnkből.

készülő kék kötény étkezés

Forrás.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb