Futóvilág

Ez a Hip-Hop jóga futóknak megdöbbentően kemény kihívás

Ajánló

Közel egy évtizeden át az akadályfutás volt a szenvedélyem, először középiskolásként, majd divízió I-es egyetemi sportolóként – írja a Womans’running cikkében Nicole Calhoun. Imádtam az összpontosítást, a gyorsaságot és a pontosságot, ami segített abban, hogy úgy szedjem át az akadályokat, mintha nem is lennének az utamban. Az edzésem számtalan órányi intenzív futást és fejlett technikai gyakorlatokat igényelt, valamint nagy súlyemelést. Ezek az edzések, bár hasznosak voltak a sportágam számára, pusztítást végeztek a csípőízületeimben, a nyakamban és a derekamban.

Szerettem volna egy nem orvosi módszert találni arra, hogy kezeljem és esetleg gyógyítsam meg a testemet az élsportolói létből. Mivel élvezem a fizikai kihívásokat, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Power jógát, majd végül az Ashtanga jógát.

Emlékszem, azt gondoltam, hogy az első Power órámnál nagyobb kihívást egyetlen jógaóra sem jelenthet. Emlékszem, milyen hálás voltam, hogy túléltem az órát!

Igen, ez a munka intenzív. A gyakorlatok megemelik a pulzusszámot, növelik a rugalmasságot és erősítenek is.

Az ELXR teret enged a szórakozásnak és az innovációnak is. Nincs meghatározott pózsorozat, így oktatóink szabadon játszhatnak azzal, amit tanítanak. Hip-hop és deep house zenét játszunk az órán, és arra bátorítjuk a diákokat, hogy énekeljenek és táncoljanak, amikor a kedvenc daluk szól. Elfogadjuk a „gyere úgy, ahogy vagy” megközelítést.

Az ELXR Flow jóga futóknak is ideális

Használd ezeket az irányelveket, amikor kipróbálod a gyakorlatot.

futas
  1. Nyitó meditáció: Óráinkat egy rövid nyitómeditációval kezdjük, hogy a csoport jobban jelen legyen a testében. Gyere Sukhasanába(könnyű póz) vagy Balasanába(gyermekpóz), és tölts el ott 5 percet, a légzésedre koncentrálva.
  2. Gyengéd, ébresztő mozdulatok: Ezután áramoljunk át néhány bemelegítő mozdulaton, mint például a Marjaryasana-Bitilasana, Bhujangasana(Kobra póz), az Uttanasana (Álló előrehajlás) variációi, vagy az Adho Mukha Svanasana (Lefelé néző kutya póz).
  3. Erősítő, bemelegítő pózok: A lefelé néző kutya pózból többször lépjünk át a plank pózba, hogy felébresszük az erőt a testben. Ezután a Surya Namaskar (Napüdvözlet) A és B három-egy körét végezzük el.
  4. Erő és egyensúly kihívások: Dolgozz olyan testhelyzetekkel, amelyek az egész testet igénybe veszik. Hosszú egyensúlyban tartással, nyújtással álló helyzetben. Az izmok kifárasztása érdekében építs be pulzáló mozdulatokat, például guggolásokat és Boat Pose gyakorlatokat. A kihívás fokozása érdekében minden egyes gyakorlat után után végezz helyben futást.
  5. Álló Flow szekvenciák: A gyakorlatnak ez a része kevésbé a pulzusszám fenntartására, mint inkább a pózok integritással történő megtestesítésére összpontosít. Irányítsd az átmeneteket még akkor is, ha (esetleg) kimerültnek érzed magad.
  6. Utolsó kihívás sorozat: Az ELXR jóga egy utolsó kihívással zárul, amely arra ösztönzi a gyakorlókat, hogy az önbizalomhiány és a gyakorlatuk megítélésének elengedésével találják meg valódi önmagukat. Próbáld ki az Urdhva Dhanurasana-t(Kerék póz).
  7. Cool Down: Helyezkedj el a talajon, hogy csökkentsd a pulzust és pihenj. Végezz néhány csípőnyitó, előre hajlást, fekvő csavarás és Happy Baby-t.
  8. Lazítás: Zárjuk a foglalkozást legalább 5 perc relaxációval.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

Forrás
WomansRunning
A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb