Futás kezdőknekTudástár

Futás előtti bemelegítés könnyű hosszú előtt (Videó)

Ajánló

Könnyű kocogásra készülsz? Szuper. A futók zöme azonban nem csinál semmilyen bemelegítő gyakorlatot, ha könnyű hosszú futás szerepel a programjában.

Joggal gondolja, hogy majd lassan kezd, és pár perc kocogás után átvált magasabb sebességre. Ez azonban téves. Merthogy a futás előtti bemelegítés akkor is kulcsfontosságú, ha „csak” egy könnyű hosszút tervezel.

Ebben a videóban mutatok néhány alapgyakorlatot, amit minden esetben ajánlott elvégezned, mielőtt kocogni indulnál. Bármilyen furának tűnik is, a legártalmatlanabb helyzet is okozhat sérülést. Például ha esős időben mész ki, és megcsúszol, vagy a kocogó ritmus közben alakul úgy hirtelen, hogy át akarsz lépni egy pocsolyát.

Képzeld csak el, hirtelen hosszabban kell kinyújtanod a lábad, és máris ott a húzódás veszélye. Vagy rosszul fogsz talajt, és megbicsaklik a bokád épp csak annyira, hogyha néhány körzést végeztél volna indulás előtt, kisebb károsodást szenvedtél volna el.

Már csak azért is ajánlom a videó megtekintését, mert föltűnik majd benne egy meglepetésvendég is:).

futas

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb