Félmaraton

Ez a félmaraton tempó jó neked!

A félmaraton tempó meghatározása kulcsfontosságú, hogy sikeres félmaratont futhass. Ez segít abban, főleg, ha az első 21 kilométeredre készülsz, hogy ne állíts fel irreális célt magadnak. Ne fusd el az elejét, és ne szakadj bele a teljesítésbe.

Mi a maximális félmaraton tempód?

Ehhez tudnod kell, milyen az a neked megfelelő ritmus, amit kitűzhetsz magad elé a félmaratonra. Ahhoz, hogy ezt meghatározd, futnod kell egy felmérő 1000 métert, amibe mindent beleadsz. Ha hozzáadsz 1 percet az aktuális legjobb egy kilométeres tempódhoz, az lehet a leggyorsabb ritmus, amit biztonsággal elvállalhatsz a félmaratonon. Tapasztalataim alapján ez általában működőképes elv, de természetesen akadhatnak kivételek. Szóval inkább többször teszteld a legjobb ezredet, és a félmaraton első felében annak másfélszeresét vedd alapul, amikor a ritmusodat tervezed.

Félmaraton tempótáblázat

 

Az alábbi tempótáblázat segít, ha résztávos vagy fartlek futásokkal készülnél a félmaratonra. Bitang gyors 4 perces ezrektől indulunk, 6:20-ig bezárólag. Ezt a ritmustáblát nem csak a 21K edzésterv esetén használhatod. Nyilván minden kisebb táv esetén segíti a felkészülést.

félmaraton tempó

Ha szeretnél csúcsra járatott félmaraton felkészülést, csekkold az átdolgozott Félmaraton könyvet, amiben többet kapsz, mint egy sima felkészülést.

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!