Félmaraton

Bátor félmaraton edzésterv! 4 hét alatt felkészülsz

4 hetes félmaraton edzésterv, amellyel villámsebességgel felkészülhetsz a 21K-ra. Tudd meg mikor alkalmazd, és Neked hogyan fog működni.

0. lépés! A bátor félmaraton edzésterv elkezdése előtt

A tisztán látás végett leszögezem az elején. Ha kezdőként jársz itt, netán a 10K lefutása sem megy álmodból felkeltve (+15 perc, hogy felvedd a futócuccokat), akkor a 4 hetes félmaraton edzésterv NEM NEKED készült. Természetesen őrült sem vagyok, mind inkább felelős futó, aki véletlenül sem rángatna bele ekkora baromságba.

Mikor alkalmazhatod ezt a 21K edzéstervet?

Ha gond nélkül futod a 15 kilométert minimum egy alkalommal a heti edzéseid során, amikből legalább három, de inkább négy van. Pont.

Mit tegyél, ha még nem vagy a félmaraton felkészülés ezen szintjén?

Nézd meg a Félmaraton edzésterv kollekciónkat. Ingyenes.
Tudj meg többet a félmaratonról cikkgyűjteményünkben.
Ismerd meg a legnagyobb magyar 21K versenyek félmaraton szintidejét.

Félmaraton edzésterv 4 hét

Ezt az edzéstervet a Félmaraton könyvemben is megtalálod, ahol minden infót megkapsz, ami ahhoz kell, hogy szinttől függetlenül csillogó szemmel érj célba. Vagy azért, mert sikeresen teljesítetted. Vagy azért, mert egyéni csúcsot futottál.

Ez a 4 hetes félmaraton edzésterv a haladó szintű 24 hetes edzésterv utolsó 4 hetét tartalmazza. Ne lepődj meg a hónapok száma miatt. Ez csupán formalitás.

Fontos tudnod, hogy az edzést saját felelősségedre végzed. Mindent megtettem azért, hogy az edzésterv maximálisan biztonságos legyen, de nem vállalhatok felelősséget a bekövetkező esetleges sérülésekért. Főleg, ha helytelenül használod fel.

A félmaraton edzésterv helyes alkalmazásához még egy adalék!

A Félmaraton könyvben nem csupasz edzésterveket találsz, hanem szinte minden hónaphoz kötődik egy-egy izgalmas tesztfeladat is. Az egyik ilyen a Kilométerteszt. Ez gyakorlatilag egyetlen felmérő 1000 méter, amiben közel maxra kifutod magad. Ez azért fontos, hogy tudjunk viszonyítani az edzésterv többi részében a max ezred ritmusához képest.

Az első feladatban ezt látod amikor az aktuális legjobb kilométered ritmusához kell hozzáadnod 30 másodpercet, és abban a ritmusban futni az edzésen, amíg megy.

Ha nem tudod a legjobb ezredet körülbelülre sem, akkor javaslom, kezdj egy ilyen felmérővel.

félmaraton edzésterv 4 hét

 

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!