Félmaraton

Szokatlan félmaraton edzésterv 2 órán belülre

Ha 2 órán belül akarod lefutni a félmaratont, feszes felkészülést kell tartanod. Az alábbi edzéstervben klasszis szintre emeljük az állóképességedet, hogy a verseny elejétől végig képes legyél lefutni a 2 órán belüli félmaratonhoz szükséges tempót. Mintha csak tempomatot állítottak volna be rajtad.

Félmaraton edzésterv 2 órán belül – Ne csináld, ha…

  • Nem megy jelenleg minimum 10 km legalább 6:30/km ritmusban
  • Abszolút kezdő vagy
  • Nem tudsz rendszeresen edzeni. Legalább heti 4 alkalommal.

A fentieken túl nyilván akkor se, ha bármilyen egészségi problémával, sérüléssel küzdesz. Vagy épp most jönnél vissza a pályára.

Ha a fentiek közül egy is igaz rád, akkor javaslom, előbb a

Félmaraton edzésterv 2 órán belül – Milyen ezres ritmus kell hozzá?

 

Ahogy azt a lenti félmaraton tempótáblázatban is láthatod, az első 2 órán belüli időnk az 1:59:35, magyarán 1 óra 59 perc 35 másodperces célidő.

Ez pedig feljebb pillantva a táblában az 1000 méteres sorig kiadja, hogy

5:40-es ezrek kellenek a 2 órán belüli félmaratonhoz!

 

Ez lehet elsőre mellbevágónak tűnhet, de azon leszünk, hogy a lenti edzéstervvel megalapozzuk, hogy képes legyél fönntartani ezt a ritmust.

futás tempó táblázat

 

A 2 órán belül edzésterv félmaratonra

 

Ez az edzésterv a Félmaraton könyvem gyorsító program szegmensében található, amelyben további számos izzasztó kihívással segítelek a folyamatos fejlődésben. 6 hónapos edzéstervről van szó. Ebben a fejezetben az általános gyorsulás, állóképességnövelés, robbanásszerű eredmények kerülnek fókuszba, konkrét számok nem szerepelnek benne.

Viszont neked, aki 2 órán belüli félmaratont szeretnél, megadom a legfontosabb támpontokat

Minden résztávos, vagy lendületes futást tartalmazó edzést a fenti tempótáblázat alapján végezz el. Tehát. Ha 400 métereket kell futnod, akkor a 2:16-os időből indulj ki. Próbáld azt, vagy inkább annál gyorsabb tempót futni a résztávokon.

Tesztfutás: Az edzéstervben szereplő tesztfutás esetén 1 km majdnem max futást kell megpróbálnod. Ne „halj bele”, de érezd, hogy kifutod magad. Ez az eredmény néhány esetben viszonyítási alap lesz az edzéstervben szereplő részidőkhöz.

Ha bármelyik túlságosan gyorsnak tűnik, akkor felezd el a távokat. Fuss kevesebbet, de a ritmusból ne adj lejjebb. Ha úgy látod, nagyon nem megy, akkor első körben napold el a 2 órán belüli félmaratont, és próbálkozz meg mondjuk 6 perces ezer ritmusával.

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 1

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 2

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 3

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 4

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 5

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 6

Végre Neked is sikerülhet rohamléptekben fejlődni játékos kihívások segítségével. Tudj meg Többet. 

 

 

 

 

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!