Félmaraton

Félmaraton edzésterv 1.45-ös célidővel

Ha 1.45-re akarod lefutni a félmaratont, korrekt felkészülést kell tartanod. Az alábbi edzéstervben megtudod, milyen ezres ritmust kell futnod, és mik azok az égetően fontos gyakorlatok, amiket meg kell csinálnod, hogy sikerüljön elérni a kitűzött célt.

Félmaraton edzésterv 1.45-re – Ne álmodozz róla, ha…

  • Nem megy jelenleg minimum 10 km legalább 5 perc/km ritmusban
  • Abszolút kezdő vagy
  • Nem tudsz rendszeresen edzeni. Legalább heti 4 alkalommal.

A fentieken túl nyilván akkor se, ha bármilyen egészségi problémával, sérüléssel küzdesz. Vagy épp most jönnél vissza a pályára.

Ha a fentiek közül egy is igaz rád, akkor javaslom, előbb a

Félmaraton edzésterv 1 óra 45 percre – Milyen ezres ritmus kell hozzá?

 

Ahogy azt a lenti félmaraton tempótáblázatban is láthatod, a legalsó sorban szerepel az 1 óra 45 perc 25 másodperces célidő.

Ez pedig feljebb pillantva a táblában az 1000 méteres sorig kiadja, hogy

5 perces ezrek kellenek az 1-45-ös félmaratonhoz!

 

Ez lehet elsőre mellbevágónak tűnhet, de azon leszünk, hogy a lenti edzéstervvel megalapozzuk, hogy képes legyél fönntartani ezt a ritmust.

futás tempó táblázat

 

Az 1.45-ös edzésterv félmaratonra

 

Ez az edzésterv a Félmaraton könyvem gyorsító program szegmensében található, amelyben további számos izzasztó kihívással segítelek a folyamatos fejlődésben. 6 hónapos edzéstervről van szó. Ebben a fejezetben az általános gyorsulás, állóképességnövelés, robbanásszerű eredmények kerülnek fókuszba, konkrét számok nem szerepelnek benne.

Viszont neked, aki 1.45-ös félmaratont szeretnél, megadom a legfontosabb támpontokat

Minden résztávos, vagy lendületes futást tartalmazó edzést a fenti tempótáblázat alapján végezz el. Tehát. Ha 400 métereket kell futnod, akkor a 2 perces időből indulj ki. Próbáld azt, vagy annál gyorsabb tempót futni a résztávokon.

Tesztfutás: Az edzéstervben szereplő tesztfutás esetén 1 km majdnem max futást kell megpróbálnod. Ne „halj bele”, de érezd, hogy kifutod magad. Ez az eredmény néhány esetben viszonyítási alap lesz az edzéstervben szereplő részidőkhöz.

Ha bármelyik túlságosan gyorsnak tűnik, akkor felezd el a távokat. Fuss kevesebbet, de a ritmusból ne adj lejjebb. Ha úgy látod, nagyon nem megy, akkor első körben napold el a 1.45-ös félmaratont, és próbálkozz meg mondjuk 5:30-as ezer ritmusával.

 

felmaraton-edzesterv-1-45 1

 

felmaraton-edzesterv-1-45 2

 

felmaraton-edzesterv-1-45 3

 

felmaraton-edzesterv-1-45 4

 

féLmaraton edzésterv 2 órán beLüL 5

 

felmaraton-edzesterv-1-45 6

Végre Neked is sikerülhet rohamléptekben fejlődni játékos kihívások segítségével. Tudj meg Többet. 

 

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!