Fejlődni szeretnékFutás FogyásFutóvilágTudástár

Fedezd fel ismét Önmagad!

Ajánló

Előfordulnak olyan időszakok egy ember életében, amikor minden nehezebbnek tűnik a megszokottnál.

Hatalmába kerít az egész világ összeesküdött ellenem érzés. Ez a téli hónapokban hatványozottabban megjelenik a mindennapjainkban. Sokan ilyenkor a bekuckózást választják a sportolás helyett.

Az utóbbi hetek az én életemben is fordulópontot hoztak. Folyamatosan kerestem a motivációt, az új célokat és próbáltam felépíteni a covid előtti formámat. Gyakran megesik, hogy egy-egy kihagyás után, legyen szó betegségről vagy munkahelyi, magánéleti problémáról, visszaesik a futóteljesítmény.

Nem tudunk megfelelően készülni, nincs meg a szükséges edzés mennyiség, kevesebb időnk marad a hétköznapokban. Nyilván ilyenkor a türelmetlenség a legnagyobb ellenségünk, ami sajnos a női mivoltamból adódóan is túlcsorduló mennyiségben fordul elő elmémben. Ez azonban elengedhetetlen a teljes felépüléshez vezető úton…

A covid óta nem rendeződött a pulzusom kérdése, jelenleg is magasabb a fertőzésem előtti állapotomhoz képest.

futas

Ennek köszönhetően a tempómból is vissza kellett vennem, ami elindított nálam egy negatív érzést a teljesítményemmel kapcsolatban. Vajon vissza fog térni a covid előtti formám? Mennyi idő kell neki?

A későbbi problémák elkerülése végett fontosnak tartom az utóellenőrzéseket és az egészségügyi állapotfelméréseket. Jelenleg a legfontosabb teendőm újra visszatalálni önmagamhoz. Megfelelő regenerációt és felkészülést biztosítani mentálisan és fizikálisan egyaránt, hogy újra top formában érezzem magam.

Az egyik legfontosabb pont a motiváció felélesztése!

 

Ez is olyan, mint egy jól működő kapcsolat folyamatos odafigyelést igényel. Foglalkoznunk kell vele napi szinten, különben megszűnik létezni. Nagyon könnyű elveszíteni a lelkesedést és sok esetben tapasztaltam már, hogy visszaszerezni sokkal nehezebb feladat.

Na de mi legyen abban az esetben, amikor elhagy egy rövidebb vagy hosszabb időre? Mit tehetünk ilyenkor? Feladni semmiképpen sem szabad!

Annyi sikerélményt adott a futás, hogy kár lenne ezt veszni hagyni. Menni kell előre és tervezni! Kezdetben koncentráljunk a rövidebb időintervallumokra, majd később lehozhatjuk a csillagokat is az égről. Terveimben szerepel egy hétvégi Mátra kör, de figyelve a pulzusomra és az időmre.

Sok esetben motiváló tud lenni egy versenyre való benevezés is. Olyat válassz, ami kimozdít a komfortzónádból. Valamit, amit még sohasem teljesítettél. Az ismeretlen érzése mindig megteszi a kellő hatást. Tűzzél ki olyan feladatokat legyen szó a munkádról vagy a napi edzésedről, amit akkor is elvégzel, ha aznap inkább csak sorozatot néznél.

Nem lesz könnyű, nekem sem az. Küzdök magammal, de már most sokkal jobb a közérzetem, mint pár héttel ezelőtt. Újra élvezem a futást és örömmel vágok bele a teendőimbe. Találj egy olyan tevékenységet, ami feldob, hajt előre. Készíts egy listát arról, hol szeretnél tartani fél év múlva. Írd fel magadnak a vágyaidat és kezd el élni őket.

Futásra és Edzésre Fel!

 

 

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb