FutóvilágTudástár

Családtervezés a Futás segítségével

Ajánló

Most egy sokak számára érzékeny témát érintünk,ami remélem több nőnek is hasznos olvasmány lesz.

Az úgynevezett PCOS kezelése mozgással.Mi is az a PCO?

A policisztás ovárium szindróma sajnos egyre több családalapítás előtt álló,fiatal nőt érint.

A tünetek már serdülőkorban megjelenhetnek,azonban legtöbbször nem veszik észre a figyelmeztető jeleket.A betegek jellemző tünetei,vagy a túlzott férfi nemi hormon termelődése vagy a túlságosan magas inzulinszint.

Miért is említem meg ezt a betegséget egy futós blogban?

Ma már bizonyított tény,hogy a betegség kezelésében az orvosokkal közreműködve,életmódváltással megfelelő táplálkozással és a mozgást beiktatva nagyszerű eredményeket lehet elérni.

futas

Minden páciens kezelésében szerepet játszik az étrend megváltoztatása,a testsúly optimalizálása érdekében.Hetente legalább 3 alkalommal javasolt a torna.

Kardio és súlyzós edzés felváltva.Fontos,hogy egyik sem helyettesíti a másikat.A futás önmagában nem elég.Érdemes szakembert felkeresni és az első néhány alkalomra személyi edzőt fogadni,mert ő megtanítja neked a feladatok helyes elvégzését.

Kezdetben sportolj barátokkal,vedd rá ismerőseidet is a mozgásra,így te is jobb kedvvel vághatsz neki.Egy jó társaság mellett nagyobb energiával veted bele magad az életmódváltásba.

Ha a futás még túlságosan nehéznek bizonyul,esetleg a nagyobb súlyfelesleg miatt,kezdj el kerékpározni.Nagyon jó motivációnak bizonyul,amikor a család is támogat téged és melletted állnak.Oszd meg velük a félelmeidet és kérd meg őket,hogy kísérjenek téged az úton.

Ma már bizonyított tény,hogy azok a nők,akik a diéta mellett a rendszeres testmozgást is beiktatták az életükbe,sokkal nagyobb számban lettek várandósak természetes úton.

Mozgásra Fel!

Ha kérdésed lenne fordulj bizalommal hozzánk!

Fejlődj velem. Katt ide. 

 

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb