FélmaratonMaratoni futás

Kivagy, mert megint nincsenek futóversenyek? Csináld ezt inkább!

Ajánló

A COVID miatt ismét leálltak a futóversenyek. Más kérdés, hogy november révén így is lassan búcsút kéne mondani az idénynek, de ez sovány vigasz. Bőven lettek volna események, és jelenleg csak szurkolhatunk, hogy a tavaszt se vétózza meg a rendezvénygyilkosok koronázott királya.

Mit tehetsz, hogy átvészeld ezt a futóversenymentes időszakot?

Indulj virtuális futásokon

Tudom. Nem ugyanolyan a fíling, mint amikor több százan vagy ezren veselkedtek neki a futásnak, előzöl vagy épp küzdesz a helyezésedért, esetleg csak élvezed a többiek buzdítását, és jobb esetben a tömeg is szurkol neked. Arról nem beszélve, hogy a célba éréskor bemondja a műsorközlő a nevedet, és az érmet a nyakadba akasztják. Fenomenális.

Ennek ellenére sokan, sajnos kényszerből lehetőséget adnak a virtuális megmérettetésekre. Így futhatsz például a Balaton szupermaratonon is valódi éremért.

Persze nem vagyok rest megemlíteni, hogy a Futótárs már régóta különböző kihívásokat szervez, melyekhez itt tudsz csatlakozni a zárt Facebook csoportba, ahol magasról teszünk rá, hogy 4:30-as vagy 8:10-es ezreket töltesz fel. Mindenki örül a másik teljesítményének.

Ha nemzetközi „élményre” vágysz, akkor a WorLdmarathons oldalán szereplő számos nemzetközi virtuális verseny között érdemes böngészgetned.

futas

Szánj időt a pihenésre

Azt is megteheted, hogy kihasználod a sajnálatos üresjáratot, és pihenéssel töltöd az időt. A pihenésre ne úgy gondolj, mint valami átokra, mely visszafordítja a fejlődésedet. Sokatokat látok hetente különböző versenyeken, és mindamellett, hogy csodálatos a kitartás és az elszántság, néha tudni kell lassítani, ugyanis pont az hozhatja el a kellő áttörést.

Nemrég egy idősebb hölgy kért tőlem edzéssegítséget. Kíváncsi volt, hogyan fejleszthetné magát, hogyan bírhatná jobban a versenyeket.

Kiderült, a heti programjában maximum egyetlen pihenőnap szerepelt. Valószínűleg fele annyi idősen is belefáradtam volna az edzésprogramjába. Persze minden alkalommal lelkifurdalás gyötörte, ha nem sportolt.

Azt tanácsoltam neki, hagyjon időt a pihenésre. Szigorúan elrendeltem neki a kihagyást. Csupán két edzést pihent, a versenye pedig ragyogóan sikerült.

Írd le a jövőbeli terveid

Akár futással, akár mással kapcsolatos terv is jöhet. Vegyél elő papírt, és írd le. Azért fontos a papír, mert annak valahogy még mindig van varázsa. A mai világban kevésszer írunk kézzel. Nyomkodjuk a telefont, a billentyűzetet. Az írás, még ha nem is gyöngybetűkkel történik ad egy méltóságot a szavaknak. Szerezz ebből is előnyt.

Tervezz, akár egy mérnök. Építsd fel a jövő évedet. Ne foglalkozz a „mi lesz ha„-val, szárnyalj a gondolataidon, és éld át, hogy megvalósulnak a terveid. Hidd el, rendkívül motiváló lehet ez a technika.

Fordulj a szeretteid felé

A bezárkózás sokkal nehezebbé válhat a téli időszakban. Jelenleg ugye nyolctól hajnali ötig kijárási tilalom van, s még ha nem is akarnál sehová se menni, a tudat elég ahhoz, hogy frusztrálva érezd magad.

A futások, főleg a hosszúk időt vehetnek el a családtól. Ragadd meg most az alkalmat, és éld ki magad még jobban a szeretteid körében. Vegyél föl újra rég elfeledett kapcsolatokat. Akár online is. Merj, próbálkozz.

Próbálj ki keresztedzést

Számos keresztedzés passzol a futáshoz. Ilyen lehet például a szobakerékpározás, úszás, tenisz, saját testsúlyos erősítés, óvatos nyújtás, aerobic, tánc. Nem mindegyik kivitelezhető a jelenlegi helyzetben, azonban ha áttekinted a csemegét, biztosan találsz benne olyat, ami a kedvedre és a testedre való.

Hajrá. A futás legyen Veled.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb

TÖLTSD LE MOST AJÁNDÉKBA!