Futóvilág

Aqua Jogging? Tesztelve!

Ajánló
Régóta rajongok az aqua kocogásért- állítja a Womanrunning szerzője, aki nem a levegőbe beszél, ugyanis kipróbálta ezt a különleges edzésformát.

Mindig is nagyra értékeltem, hogy a vízben jobban tudtam utánozni a futómozgást, mint az elliptikus tréneren anélkül, hogy a különböző sérüléseim kiújultak volna. De unatkozni kezdtem. Hogy szórakoztassam magam, olyan dolgokat csináltam, mint például oda-vissza haladtam a medencében. Ha lehetne, intervallumokat csinálnék, figyelném az úszókat, vagy körbejárnám a medencét fuldokló bogarakat keresve, amelyeket aztán kimenteék. Mégis unalmas volt, és nehezen bírtam 35 vagy 40 percnél tovább maradni, és azt kívántam, bárcsak gyorsabban ketyegne az óra.

Aztán fölfedezett egy terméket!

A Fluid Running rendszert – egy kis, könnyű Bluetooth-fejhallgatót, amely egy alkalmazással párosítható. Az alkalmazás egy oktatóvideót és egy csomó vízi kocogás edzést tartalmaz, a 46 perces bevezető edzéstől kezdve a különböző majdnem 60 perces tréningekig.

Fluid running set up for aqua jogging workouts
Fotó: Fluid Running jóvoltából.

A bevezető edzéssel kezdte, amelyet azt alkalmazásból töltött le. A termékhez tartozó derékszíj mérethez igazítható, és függőleges helyzetben tartott a víz felett.

Magam köré szíjaztam (tipp: viselj egyrészes fürdőruhát a kényelem érdekében, felvettem egy sapkát a napsugarak miatt, és elkezdtem a „futást”.

A Fluid Running alapítója, Jennifer Conroyd a fülhallgatón keresztül nyugodt, de vidám hangon mondta, hogy mit csináljon. Ő egy A.C.E. minősített tréner, USATF minősített edző, és rendelkezik az ACSM által kiadott Exercise in Medicine minősítéssel is. A rendszert azután fejlesztette ki, hogy kizárólag vízben edzett a 2010-es chicagói maratonra, és sikeresen kvalifikálta magát Bostonra is.

Conroyd hangja végigvezetett egy magával ragadó 46 perces vízi futáson, az alapszintű futástól (80%-os erőfeszítés) a rövidebb sprinteken, a nordic ski-szerű mozgásokon át a csak karokkal és lábakkal végzett intervallumokig.

futas
Emlékeztetett a helyes testtartásra, olyanokat mondott, mint „vállak hátra, áll lefelé, feszes törzs”, amit nagyra értékeltem, és rájöttem, hogy szükségem is van rá. Az edzés némi könnyű nyújtással zárult a medence falánál, és a 46 perc csak úgy elrepült. Másodszor is kivittem egy közösségi medencébe, ahol a fiam és a barátja játszott. Mivel a fejem a víz fölött volt, végig tudtam őket figyelni, miközben futottam.
A rendszer nagyszerű. A fejhallgató könnyű. A hangminőség is jó, bár egy kicsit megtörik, ha túl messzire (20 vagy 25 méterre) távolodom a telefonomtól. Az edzés során úgy éreztem, mintha futottam volna.
A teljes Fluid running szett 199 dollárba, kb 60 ezer forintba kerül. Ez az alkalmazást és minden szükséges eszközt tartalmaz. Egyelőre azonban sajnos csak az Egyesült Államokba szállítanak belőle. Bízzunk benne, hogy hamarosan elérhetővé válik számunkra is.

 

Forrás link

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

A FutótárShop bajnokai

[products limit="3" columns="3" class="woo" best_selling="true" ]
'Fel a tetejéhez' gomb