FutóvilágTudástár

Amikor nincs kedvünk Futni,de….

Ajánló

Ez az érzés szerintem mindenki számára ismerős….

Egy nehéz nap után, legtöbben mit kívánunk? Gyors zuhany, Tv bekapcsol némi nassolni valóval, és Relax.

Az a bizonyos mindenki hagyjon már engem békén.

Ilyenkor van a legnagyobb szükséged a kitartásodra és a megfelelő motivációra. Nálam is előjön a kisördög hetente többször, még ha próbálom is leplezni a legnagyobb buzgalommal :).

Ebben az esetben a jó öreg belső énemhez fordulok és felrázom.

Nem kell, hogy ott azonnal kedvet kapj hozzá, de akármilyen nehéz is vedd fel a futócipőt és indulj el az úton.

futas

Az első km totál kikészít, nehéz a lábam nem jól veszem a levegőt. Nem úgy áll a kompressziós szár, ahogyan szeretném, szorít, kényelmetlen. És különben is, miért néz engem mindenki…

Visz a lábam előre, próbálok koncentrálni. Meghallgatom mit mond a testem. Csak még 1 kicsit, még 1 km és sokkal jobb lesz. Azután eltelik még 2-3 és az elmémnek végül igaza lesz, tényleg elindul az a bizonyos Flow érzés.

Kitolódik a fájdalom küszöbünk, eltölt minket az eufória, ami kifejezetten a sportolókra jellemző. Elkezdjük élvezni a mozgást.

Mintha a mindennapi stressz, a munkahelyi problémák egy másik dimenzióba kerülnének.

Nem érezzük a kötelezettségeink utáni negatív hatást, csak magunkra koncentrálunk. Ezért is fontos, hogy olyankor is szánjuk el magunkat és húzzuk fel a futócipőt, amikor az ég világon semmi kedvünk sincsen hozzá.

Minden megvár: a mosogatás, a szennyes ruhák,  a kedvenc sorozatunk, a családi teendők.

Bármi is történik, ezek ugyanúgy ott lesznek, miután azt a napi 30 percet mozgással töltötted. Arról azonban, hogy mi játszódik le ezalatt az idő alatt a szervezetedben, és mit tettél önmagadért, nem lehetsz eléggé hálás.

Napi 30 perc fizikai aktivitással szívünk egészségéért, az érrendszeri megbetegedések megelőzéséért már rengeteget dolgoztunk.

Nem beszélve a mentális jólétünkről és a szellemi teljesítőképességünkről.

Mozgás hatására a szervezetünk endorfint termel, amit más néven örömhormonnak is neveznek.

Ennek tudatában: Futni mentem…. :)

Fejlődj velem. Katt ide.

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Bánkuti Zsanett

2015-ben határoztam el, hogy teljes életmódváltásba kezdek, amelynek köszönhetően gyökeresen megváltozott az addigi életem. A futással kezdődött minden, februárban álltam rá először a futópadra és már tavasztól jöttek a versenyek ,ez szerelem volt első látásra. Elvégeztem a Fitness Akadémián a sportoktatói tanfolyamot ,idén (2021) pedig a személyi edző képzéssel egészítem ki tanulmányaimat. Ebben a szakmában elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, így idén belevágtam még két területen elsajátítani az ismereteimet. Sporttáplálkozási Szakértő, és Gerinc Tréner. Eddz velem!

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb