Futóvilág

3+1 futófelszerelés COVID ellen

Ajánló

Dr. Campitelli az akroni állambeli orvos, akinek a láb- és a boka műtét a szakterülete sérült futóknak nyújt segítséget. Ezúttal azonban a COVID kapcsán hozott egy blogbejegyzést, amiben összegyűjtötte azokat a futófelszereléseket, melyek a járvány idején érdemes magunknál avagy magunkon hordanunk.

1.Arcmaszk vagy Arcvédő

Forrás:https://www.pexels.com/photo/black-woman-in-protective-mask-in-grocery-store-4177655/

Az arcmaszk még mindig a legjobb védekezési módszer a vírus ellen.Ez az egyszerű műanyagból és szövetből készült konstrukció sokaknak segített biztonságban maradni a járvány idején. Ezért elengedhetetlen, hogy a futás során viseld a maszkot – állítja Campitelli. Habár eleinte megnehezítheti a légzést, különösen hosszú távon, de ezt fogd föl edzésnek.

Forrás:https://www.pexels.com/photo/man-in-white-t-shirt-wearing-face-mask-4487319/

Arcvédő viselésével megduplázhatod a potenciális fertőzések elleni védelmet. Mivel az arcvédő használata nehézkes lehet a futás során, győződj meg arról, hogy a választott arcvédő tökéletesen passzol rád. Tegyük persze hozzá, hogy ez csak akkor lehet szükséges, ha olyan helyen futnál, ahol esetenként több futó vagy más emberek közeli társaságával kell számolnod.

futas

2.Övtáska

Forrás:https://www.pexels.com/photo/man-in-pink-crew-neck-t-shirt-wearing-black-cap-4665730/

Ha tudod, hogy hosszútávra mész, érdemes övtáskába tenned a leglényegesebb dolgokat. Protein szelet, zselé, esetleg kisebb kulacs. Ügyelj rá, hogy az övtáska vízálló legyen, hogy esős időben ne ázzon át.

3.Fertőtlenítő

Forrás:https://www.pexels.com/photo/person-in-yellow-protective-suit-3951377/

A különböző területeken való áthaladás során előfordulhat, hogy meg kell érintened egyes a felületeket, amire elsősorban a kezedet használod. Ezért fontos, hogy a futás során legyen nálad fertőtlenítő. Amit éppenséggel akár az övtáskádba is hordhatsz. Ami fontos, hogy a fertőtlenítőszer legalább 70% alkoholt tartalmazzon, hogy megölhesse a COVID-19 vírus nyomait.

+1. Kesztyű

Forrás:https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-person-cleaning-the-table-4099467/

Lehet, hogy még nem használt kesztyűtál futáshoz a világjárvány előtt, de ez most szükségszerűvé válhat. Ne feledd, hogy bármely felületet megfertőzheti a vírus. Tehát, ha futni készülsz, legalább két eldobható kesztyűt vigyél magaddal. Nyilvánvalóan, ha olyan helyre mész, ahol ennek van létjogosultsága.

Következtetés

A doki szerint a COVID-19 járvány számos szempontot megváltoztatott abban, ahogy futóként az életünket éljük. A világjárvány előtt a futás mindennapos volt, és nem voltak olyan korlátozások, amelyek korlátoznák a futás helyét és idejét. A fertőzés veszélyével a lehető legóvatosabbnak kell lenni. Ezért választotta ezeket a fent felszereléseket az új futószerkók táborába.

FőKépForrása:https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-jacket-and-black-pants-jumping-on-brown-concrete-road-4571011/

Forrás link

Az okos futó olvas is..

Kérj azonnali blogértesítőt,
és meglepünk egy ajándékkal.

Kérlek, add meg az email címed itt:

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről. Marketing anyagot nem küldünk részedre. Adatkezelési irányelveinket itt találod. 

A Szerzőről:

Adam G. Steve.

Polgári nevén: Galambos Ádám. 1991 óta fut, melyből bő 10 év volt élsportolói szinten. Közép -és hosszútávfutó. Versenyző. Többek között kismaratoni csapatbajnokság országos harmadik helyezett. 3K 9:18 12K 42:15 21K 1:18:36 Futás könyvek szerzője: Könyvei a DiBookon: https://dibook.hu/szerzo/adam-g-steve Könyvei a Bookline-on: https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=Adam+G.+Steve

Témába vág

'Fel a tetejéhez' gomb